21/4/12

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου για την 21η Απριλίου
 
21/04/2012


Με αφορμή τη σημερινή θλιβερή επέτειο απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σε ολόκληρο τον λαό μας και σε όλους όσοι αγωνίστηκαν ενάντια στη Χούντα και αντιστάθηκαν στην υλοποίηση των αντικυπριακών σχεδιασμών είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου με αφορμή την επέτειο του πραξικοπήματος της Χούντας στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί μαύρη κηλίδα στην ιστορία της Ελλάδας και ολόκληρου του Ελληνισμού. Σαν σήμερα το 1967 μια ομάδα αξιωματικών κατέλυσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και έβαλε τη χώρα και τον λαό για επτά χρόνια στον γύψο της δικτατορίας.

Η Χούντα των Αθηνών προκάλεσε μεγάλη συμφορά στην Ελλάδα καταργώντας τη δημοκρατία. Τη μεγαλύτερη όμως συμφορά προκάλεσε στην Κύπρο, αφού η ίδια συμμετείχε και προώθησε συνωμοσίες σε βάρος της χώρας μας, οι οποίες εξυφάνθηκαν σε ξένα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟϊκά κέντρα.

Το αποκορύφωμα αυτών των συνωμοσιών αποτέλεσε το δίδυμο έγκλημα με το φασιστικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β' και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής. Από τότε ο λαός μας διεξάγει αγώνα για να τερματίσει την τουρκική κατοχή, τον εποικισμό και την ντε φάκτο διχοτόμηση. Ο λαός μας αγωνίζεται για την επανένωση της χώρας μας και του λαού μας. Για να μπορεί με την επίλυση του Κυπριακού να βαδίσει με σιγουριά, ειρήνη και ασφάλεια στο μέλλον. Μαζί Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι.

Για την επίτευξη τούτου του στόχου θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε συνεπείς στα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ, στις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, και στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979.

Με αφορμή τη σημερινή θλιβερή επέτειο απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σε ολόκληρο τον λαό μας. Χαιρετισμό απευθύνουμε σε όλους όσοι αγωνίστηκαν ενάντια στη Χούντα και αντιστάθηκαν στην υλοποίηση των αντικυπριακών σχεδιασμών.

Εκφράζουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό μας σε όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την κατάκτηση της ελευθερίας και για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της δημοκρατίας στον τόπο μας».