6/4/12

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δρος Σταύρου Μαλά για το θέμα του εντοπισμού επικίνδυνου βακτηριδίου σε παιδικές τροφές
 
06/04/2012


«Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας». Αυτό επισήμανε ο Υπουργός Υγείας δρ. Σταύρος Μαλάς όταν ρωτήθηκε για το θέμα που προέκυψε μετά τον εντοπισμό επικίνδυνου βακτηριδίου σε παιδικές τροφές.
Ο κ. Υπουργός σημείωσε πως έχουν γίνει μέχρι στιγμής δύο έλεγχοι. Ο πρώτος έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και αφορούσε συγκεκριμένη παιδική τροφή ισραηλινής προέλευσης, η οποία εισάγεται από τη Ρωσία. Στην εν λόγω τροφή εντοπίστηκε βακτηρίδιο, το οποίο είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ανέφερε.
Στη συνέχεια έγινε έλεγχος στα υπόλοιπα έξι σκευάσματα τα οποία εισάγει η συγκεκριμένη εταιρεία, τα οποία διατίθενται μόνο από ένα κατάστημα στη Λεμεσό.
Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι το προκαταρκτικό αποτέλεσμα από το δεύτερο δείγμα που λήφθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους φαίνεται να είναι θετικό ως προς το υπό αναφοράν επικίνδυνο βακτηρίδιο.
«Από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας φαίνεται πως έχει διατεθεί σε καταναλωτές περιορισμένος αριθμός σκευασμάτων τα οποία περιέχουν το βακτηρίδιο. Οι υπηρεσίες μας προσπαθούν να εντοπίσουν τους καταναλωτές που το αγόρασαν», συμπλήρωσε ο δρ. Μαλάς.