6/4/12

Διεξαγωγή δημόσιας διαβούλευσης για τον κατάλογο περιοχών νερών κολύμβησης
 
06/04/2012


To Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι, στα πλαίσια εφαρμογής του περί της Διαχείρισης της Ποιότητας των Νερών Κολύμβησης Νόμου, διεξάγει δημόσια διαβούλευση από τις 6/4/2012 μέχρι τις 27/4/2012, για την επικαιροποίηση του καταλόγου των περιοχών νερών κολύμβησης.
Σκοπός και στόχος της δημόσιας διαβούλευσης είναι να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ενημερωθεί και να διατυπώσει συστάσεις, παρατηρήσεις ή και παράπονα για τον κατάλογο των περιοχών νερών κολύμβησης.
Οι περιοχές που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο είναι αυτές όπου αναμένεται προσέλευση μεγάλου αριθμού λουομένων, όπως καθορίζεται από την αρμόδια Αρχή, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη τις τάσεις που εμφανίστηκαν κατά το παρελθόν ή την τυχόν παρεχόμενη υποδομή ή εγκαταστάσεις ή άλλα μέτρα που λαμβάνονται για την προώθηση της κολύμβησης.
Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος www.moa.gov.cy/environment έχει αναρτηθεί ο κατάλογος με τις περιοχές που είχαν επιλεγεί ως περιοχές νερών κολύμβησης για την κολυμβητική περίοδο του 2011. Ο κατάλογος αυτός έχει ετοιμαστεί μετά από παγκύπριες και επαρχιακές συσκέψεις με κρατικές Υπηρεσίες, Δήμους και Κοινότητες, την Ένωση Δήμων, την Ένωση Κοινοτήτων, την Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών και Οικολογικών Οργανώσεων, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών, τους οργανισμούς CYMEPA και ΑΚΤΗ και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης 2011.
Οι εισηγήσεις που θα προκύψουν από τη δημόσια διαβούλευση 2012, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα συσκέψεων, θα ληφθούν υπόψη στον καταρτισμό του τελικού καταλόγου των περιοχών νερών κολύμβησης για το 2012, ο οποίος στη συνέχεια θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εισηγήσεις που δεν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν για την κολυμβητική περίοδο του 2012 θα επανεξεταστούν κατά τον καταρτισμό του καταλόγου των περιοχών νερών κολύμβησης για τα επόμενα χρόνια.
Μέχρι τις 27/4/2012 μπορούν να αποσταλούν γραπτώς απόψεις, σχόλια, συστάσεις, παρατηρήσεις ή/και παράπονα στη διεύθυνση: Διευθυντή Τμήματος Περιβάλλοντος, Τμήμα Περιβάλλοντος, Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, 1498 Λευκωσία, μέσω τηλεομοιότυπου στο 22-774945 ή/ και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση apapanastasiou@environment.moa.gov.cy.