21/3/12

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων στην 8η Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο

21/03/2012





Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Χρήστο Στυλιανίδη, Σταύρο Ευαγόρου και Γεώργιο Προκοπίου αναχωρεί αύριο για τη Ραμπάτ, για να εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις εργασίες της 8ης Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 23 ως 25 Μαρτίου 2012. Την αντιπροσωπεία συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Λουκία Μούγη.

Κύριο θέμα συζήτησης κατά τη Σύνοδο της Ολομέλειας θα είναι οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Ένωση για τη Μεσόγειο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν.

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα συνεδριάσουν, εξάλλου, οι πέντε Επιτροπές της Συνέλευσης, η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Επιτροπή Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων, Κοινωνικών Υποθέσεων και Εκπαίδευσης, η Επιτροπή Προαγωγής της Ποιότητας Ζωής, των Ανθρώπινων Ανταλλαγών και του Πολιτισμού, η Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών στις Χώρες της Μεσογείου, καθώς και η Επιτροπή για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και το Νερό. Οι Επιτροπές θα εγκρίνουν Σχέδια Συστάσεων, τα οποία θα υποβληθούν για υιοθέτηση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης.