16/3/12

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με Κύπριους Ευρωβουλευτές


16/03/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Άμυνας με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές κ. Ιωάννη Κασουλίδη, Κυριάκο Τριανταφυλλίδη, Αντιγόνη Παπαδοπούλου και Κούλλη Μαυρονικόλα για να τους ενημερώσει σχετικά με τις υποχρεώσεις του Υπουργείου Άμυνας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για ολόκληρο το 2012.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης από πλευράς του Υπουργείου Άμυνας έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις διευθετήσεις και την πρόοδο των εργασιών σχετικά με τις δραστηριότητες που θα αναληφθούν και απαντήθηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Από την πλευρά τους οι Ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν τη συνάντηση πολύ χρήσιμη και παραγωγική. Ακολούθησε ανταλλαγή εισηγήσεων για τους τρόπους συνεργασίας με το Υπουργείο Άμυνας έτσι ώστε να επιτευχθεί ο αποτελεσματικότερος δυνατός συντονισμός κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια εξαιρετικά χρήσιμη και δημιουργική συνάντηση με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές. Τους ενημερώσαμε λεπτομερώς για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Άμυνας.

Έχουμε εξετάσει τρόπους συντονισμού και συνεργασίας ώστε εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοι να ασκήσουμε την Προεδρία με υπευθυνότητα και δημιουργικότητα ώστε να αναδείξουμε την Κύπρο σαν έναν αξιόπιστο και υπεύθυνο εταίρο που μπορεί να αποδείξει ότι είναι σε θέση- παρά το μικρό της μέγεθος- να ασκήσει τον θεσμικό ρόλο της Κυπριακής Προεδρίας με έναν τρόπο ο οποίος θα τιμά τον τόπο μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Ευρωβουλευτές για τη συνεργασία και την προθυμία τους και ο συντονισμός μας όλο αυτό το διάστημα θα είναι παραγωγικός και δημιουργικός.

Το Υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να ασκήσει την Προεδρία και να υπηρετήσει θετικά τη συλλογική ασφάλεια των ευρωπαϊκών κρατών και των λαών της Ευρώπης.

Η Κυπριακή Προεδρία θα ασκηθεί με μετριοπάθεια, με υπευθυνότητα και με ένα πνεύμα σύνεσης και συναίνεσης για να υπηρετήσουμε τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της αρμοδιότητας μας».