13/3/12

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στην Αθήνα

13/03/2012





Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους μετέβηκε για διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης από καιρό επίσκεψης, ο κ. Δημοσθένους πραγματοποίησε χθες σειρά συναντήσεων, οι οποίες περιλάμβαναν συνάντηση με τον ομόλογό του Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, καθώς και συσκέψεις στην Πρεσβεία και στο Σπίτι της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του στο ελλαδικό Υπουργείο εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης και εντατικοποίησης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στα θέματα της Παιδείας. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον αριθμό των θέσεων για Κύπριους φοιτητές στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, η συνεργασία στον τομέα του Σχολικού Αθλητισμού, ενώ έγινε και αλληλοενημέρωση αναφορικά με την πορεία υλοποίησης της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης στις δύο χώρες.

Εξάλλου, συζητήθηκε η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από την έμπρακτη χειρονομία αγάπης των μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών της Κύπρου για τους μαθητές της Ελλάδας.

Ο κ. Δημοσθένους απεύθυνε πρόσκληση στον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη να επισκεφτεί την Κύπρο τις προσεχείς εβδομάδες, η οποία έγινε αποδεκτή από τον ομόλογό του.

Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο κ. Δημοσθένους στην Πρεσβεία και στο Σπίτι της Κύπρου συζητήθηκαν τόσο τρέχοντα ζητήματα όσο και η προετοιμασία των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, ο κ. Δημοσθένους θα συμμετάσχει σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας της Βουλής με την αντίστοιχη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.