23/2/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

23/02/2012
Το μόνο που απέμεινε να δηλώσει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Αναστασιάδης είναι ότι και για την παγκόσμια οικονομική κρίση φταίει ο Δημήτρης Χριστόφιας και η Κυβέρνησή του, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά την επιστροφή του το απόγευμα από τις Βρυξέλλες, όπου συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια κατά τις εκεί επαφές του, ο κ. Στεφάνου είπε: «Είναι κατανοητή η αγωνιώδης και αγχώδης προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη να προωθήσει την υποψηφιότητα του έναν ολόκληρο χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές. Όταν, όμως, κάνει δηλώσεις θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τι έλεγε προηγουμένως, αλλά θα πρέπει, επίσης, να λαμβάνει υπόψη πού και πότε τα λέει, γιατί τελικά με τις δηλώσεις του αυτοεκτίθεται και ο δρόμος προς τις εκλογές είναι μακρύς.

Βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με την οικονομική κρίση στην Κύπρο. Ξέχασε την κατάσταση στην Ελλάδα, όπως προφανώς ξέχασε και την παγκόσμια οικονομική κρίση που προκάλεσε μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα σε όλους. Για όλα αυτά τα προβλήματα, κατά τον κ. Αναστασιάδη, φταίει η Κυβέρνηση Χριστόφια. Το μόνο που απέμεινε να δηλώσει ο κ. Αναστασιάδης είναι ότι για την παγκόσμια οικονομική κρίση πάλι φταίει ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η Κυβέρνησή του.

Πάνω από τη βασιλόπιτα, που τέλος Φεβρουαρίου έκοβε, ο κ. Αναστασιάδης ανέσυρε ξανά τα τετριμμένα και φθαρμένα περί ιδεοληψιών του Προέδρου. Προφανώς ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί ότι τον κ. Νετανιάχου που συνάντησε πρόσφατα στη Λευκωσία αυτός τον προσκάλεσε και όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το ίδιο ίσως να νομίζει για τις επισκέψεις της κας Μέρκελ, του κ. Μεντβέντεφ και του Πάπα στην Κύπρο, αλλά και τόσων άλλων αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων που επισκέφθηκαν την Κύπρο στα τέσσερα χρόνια της προεδρίας Χριστόφια.

Τελικά τα περί ιδεοληψιών είναι περιττό να τα σχολιάσουμε. Τα καταρρίπτει η πράξη. Η συνεχής επανάληψη αυτών των ισχυρισμών είτε έλλειψη επιχειρημάτων μαρτυρά είτε εμμονή στις ιδεοληψίες.

Για τον ευρωσκεπτικισμό και τους Αδέσμευτους, στους οποίους πάλι επανήλθε ο κ. Αναστασιάδης, ένα έχουμε να πούμε: την ώρα που τα έλεγε αυτά ο ηγέτης του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαιρνε συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο για τις προετοιμασίες αλλά και τις θέσεις της Κυβέρνησης εν όψει της ανάληψης της ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση θα συνεχίσουν να εργάζονται με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Όσο για τα ‘δίσεκτα χρόνια’, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Αναστασιάδης, οι Κύπριοι βλέπουν τι γίνεται στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και τον κόσμο και συγκρίνουν. Η Κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, αντιμετωπίζει τα προβλήματα με το μικρότερο δυνατόν κόστος, σεβόμενη τις συλλογικές κατακτήσεις των εργαζομένων και κάνοντας διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

Οι πολίτες διερωτώνται τι εννοούσε η ηγεσία του ΔΗΣΥ όταν ρωτούσε αν τον τόπο κυβερνούν οι συντεχνίες, όταν η Κυβέρνηση έκανε διάλογο μαζί τους. Είναι σαφές ότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ θα ήθελε όλο το κόστος της κρίσης να το επωμίζονταν οι εργαζόμενοι. Άλλωστε, οι πολίτες θυμούνται τι έγινε στην δεκαετία του Δημοκρατικού Συναγερμού που πραγματικά τα χρόνια τότε ήταν δίσεκτα».