12/2/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη σε εκδήλωση δεντροφύτευσης, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου
12/02/2012







Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας να χαιρετίσω αυτή την ωραία εκδήλωση προς τιμήν του δέντρου, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου και της ΣΠΕ Στροβόλου.

Η δημιουργία ενός ακόμα πράσινου πνεύμονα στον Δήμο Στροβόλου, στην πολυσύχναστη αυτή περιοχή, έχει να προσφέρει πολλά και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αφού με αυτή τους την ενέργεια όχι μόνον αποδεικνύουν την αγάπη τους για το πράσινο αλλά συμβάλλουν και στην ευαισθητοποίηση των δημοτών για το περιβάλλον και τον τόπο μας.

Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχουν οι χώροι αυτοί για την ευημερία του σύγχρονου πολίτη, επικροτεί και στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα δάση και τα δασικά οικοσυστήματα αποτελούν ανεξάντλητη πηγή προσφοράς προς την κοινωνία. Συμβάλλουν δραστικά στην αποτροπή της διάβρωσης του εδάφους, λειτουργούν αντιπλημμυρικά προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες και φιλτράρουν την ατμόσφαιρα από τα καυσαέρια και άλλους ρύπους. Επίσης, απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τα διάφορα είδη της χλωρίδας και πανίδας. Σημαντικός είναι, επίσης, ο ρόλος τους στον εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφόρων στρωμάτων και στη διασφάλιση υψηλής ποιότητας πόσιμου νερού.

Σε λίγο θα κληθούμε να λάβουμε μέρος στη δεντροφύτευση αυτού του χώρου και είμαι σίγουρος πως όλοι έχουμε επίγνωση της αξίας του πράσινου και της ανάγκης για προστασία και επέκτασή του εντός των πόλεων. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τα δέντρα αποτελούν διαχρονικές αξίες και συμπορεύονται με τον άνθρωπο καθορίζοντας το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα ζήσουμε τόσο εμείς και τα παιδιά μας όσο και οι επόμενες γενεές.

Εκτός από το να προσφέρουμε έναν ακόμη πνεύμονα πρασίνου, με τη δημιουργία τέτοιων χώρων στις πόλεις, δημιουργούμε και χώρους ξεκούρασης και αναψυχής ενισχύοντας έτσι την πνευματική, σωματική και ψυχική ανάταση των κατοίκων των πόλεων.

Συγχαίρω και πάλι τους εμπνευστές και διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου, τον Γραμματέα και τη ΣΠΕ Στροβόλου αλλά και όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται στην προσπάθεια αυτή. Μακάρι το παράδειγμά σας να το ακολουθήσουν και άλλα οργανωμένα σύνολα γιατί το πράσινο, όπου και αν βρίσκεται, αποτελεί πηγή ζωής.