7/2/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου για τις Κυπριακές Αερογραμμές
07/02/2012





Το θέμα της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές δεν είναι σημερινό, αλλά πρόκειται για μια από τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο του πακέτου οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ημικρατικοί οργανισμοί, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου, ερωτηθείς αν στην αυριανή ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί θέμα εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές, είπε ότι η ατζέντα δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί πριν από το πέρας της συνεδρίας και τη λήψη αποφάσεων από το Υπουργικό Συμβούλιο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το θέμα της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές δεν είναι σημερινό, αλλά πρόκειται για μια από τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο του πακέτου οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ημικρατικοί οργανισμοί και που περιελάμβανε και τις Κυπριακές Αερογραμμές».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η εικόνα που δίδεται προς τα έξω είναι πως η κατάσταση είναι επείγουσα, ο κ. Στεφάνου είπε: «Είναι επείγουσα, είναι δύσκολη η κατάσταση και οι Κυπριακές Αερογραμμές με το Υπουργείο Οικονομικών αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων. Είναι δύσκολη εποχή για τις διεθνείς αερομεταφορές, οι οποίες δέχονται ένα ισχυρό πλήγμα λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης». Πρόσθεσε ότι «μεγάλες εταιρείες με πολύ μεγάλη ιστορία τελικά χρεοκοπούν».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Βουλή αντιτίθεται στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ερωτηθείς αν αυτό καθιστά βραχύ το μέλλον της εταιρείας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «δεν θα βιαζόμουν να πω κάτι τέτοιο. Τα ζητήματα αυτά τα μελετά το Υπουργείο Οικονομικών με το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών. Θα ήταν καλύτερο να αναμένουμε τις συνολικές προτάσεις για να δούμε και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της Βουλής αναφορικά με το θέμα».

Ερωτηθείς αν η απόφαση είναι να δοθεί το πλειοψηφικό πακέτο, ο κ. Στεφάνου είπε: «Όχι, αυτό που συζητούμε τούτη την ώρα είναι η εξεύρεση επενδυτή ή στρατηγικού επενδυτή. Το πώς θα γίνει και ποιο ενδιαφέρον υπάρχει είναι κάτι που χειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών. Να αναμένουμε ακόμη μερικές μέρες για να μπορέσουμε να πούμε περισσότερα πράγματα».