20/2/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Αμιάντου

20/02/2012
 Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Κρίτων Κυριακίδη και εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Αμιάντου.



Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε το αίτημα του Συμβουλίου να παραχωρηθούν κατοικίες που βρίσκονται στο Μεταλλείο Αμιάντου στην κοινότητα. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι η χρήση των κατοικιών του Μεταλλείου αποτελεί αντικείμενο του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου (Master Plan) που θα ετοιμαστεί για να εξετάσει τρόπους αναβάθμισης και εξωραϊσμού της περιοχής. Πρόσθεσε ότι η χρήση των κατοικιών και άλλων υποστατικών του Μεταλλείου θα ενταχθεί σε ένα συνολικό σχεδιασμό που θα λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, την οικονομική βιωσιμότητα, την ασφάλεια, τη συμβατότητα χρήσης σε σχέση με το περιβάλλον και την ιστορία του χώρου. Επίσης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι στις αρχές Μαρτίου θα προκηρυχθεί προσφορά για αγορά υπηρεσιών για την ετοιμασία του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου και υπογράμμισε ότι θα ζητηθεί από τους μελετητές του σχεδιασμού να υποδείξουν ποια θα είναι τα άμεσα και έμμεσα οικονομικά οφέλη των γύρω κοινοτήτων και ειδικότερα της Κοινότητας Αμιάντου. Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι μελετητές θα έχουν διαβουλεύσεις με τα μέλη της Κοινότητας σε όλα τα στάδια της ετοιμασίας του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου. Στόχος, είπε, είναι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός μέχρι το τέλος του 2013.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Κοινότητας ευχαρίστησαν το Υπουργείο Γεωργίας για όλες τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα για την αναδάσωση του Αμιάντου και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προώθηση και υλοποίηση αντισταθμιστικών έργων για την αποκατάσταση της περιοχής.