20/1/12

Δήλωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για την επικείμενη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στο Greentree
20/01/2012





Χαιρετίζω θερμά την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon να συγκαλέσει αυτή τη συνάντηση με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα δίνει την ευκαιρία στους δύο ηγέτες σε αυτή τη σημαντική φάση της διαδικασίας να επιδείξουν την αναγκαία πολιτική βούληση, διορατικότητα και αποφασιστικότητα, και να εκμεταλλευθούν αυτή τη μοναδική ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου. Συμμερίζομαι την εκτίμηση του Γενικού Γραμματέα ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα παράθυρο ευκαιρίας και ότι μια συμφωνία είναι εφικτή.

Οι δύο ηγέτες και τα Ηνωμένα ΄Εθνη μπορούν να συνεχίζουν να βασίζονται στην πλήρη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προσπάθειες τους να επιτευχθεί συνολική λύση. ΄Ολοι οι Κύπριοι, η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση αλλά και ολόκληρη η περιοχή θα επωφεληθούν από μια ενιαία Κύπρο.