27/1/12

* Συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος υπό την προεδρία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων *Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

27/01/2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος υπό την προεδρία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους.


Στη συνεδρία αποφασίστηκε η έκδοση Κώδικα Πρακτικής για την Εκτέλεση Εργασιών σε Ύψος, που στόχο έχει να βοηθήσει τους εργοδότες, τους αυτοεργοδοτούμενους και τους φορείς που εμπλέκονται στην κατασκευαστική βιομηχανία να χρησιμοποιούν σωστά τον εξοπλισμό εργασίας σε ύψος, ώστε να βελτιώνουν τα επίπεδα ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων τους. Η ΟΕΒ εξέφρασε τη διαφωνία της με την άμεση έκδοση διατάγματος για τον Κώδικα.

Συμφωνήθηκε, επίσης, όπως τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή Κώδικας Πρακτικής για τη Θερμική Καταπόνηση των Εργαζομένων. Η εφαρμογή του Κώδικα θα παρακολουθείται από τριμερή τεχνική επιτροπή η οποία θα υποβάλει αξιολόγηση της λειτουργίας του, με στόχο αυτός να τεθεί σε εφαρμογή το 2013.