27/1/12


Δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε σχέση με συστάσεις της ΟΕΒ προς επιχειρήσεις για συγκράτηση του εργατικού κόστους
27/01/2012





Έκκληση προς την εργοδοτική πλευρά και τις συντεχνίες όπως αποφεύγονται οποιεσδήποτε ενέργειες οι οποίες δυναμιτίζουν τις εργασιακές σχέσεις και έρχονται σε αντίθεση με τον Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων απηύθυνε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σχολιάζοντας σημερινή ανακοίνωση της ΟΕΒ με την οποία καλεί τα μέλη της σε συγκράτηση του εργατικού κόστους.

«Απευθύνω έκκληση προς τις δύο πλευρές όπως αποφεύγονται οποιεσδήποτε ενέργειες οι οποίες δυναμιτίζουν τις εργασιακές σχέσεις και έρχονται σε αντίθεση με τον Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων. Ο Κώδικας Εργασιακών Σχέσεων έχει τις διαδικασίες και δίνει τις διεξόδους για να βρίσκουμε λύσεις εκεί και όπου υπάρχουν προβλήματα», είπε η κα Χαραλάμπους και σημείωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση και συζήτηση με τις δύο πλευρές.

Η κα Χαραλάμπους ανέφερε επίσης: «Το δεύτερο το οποίο θέλω να σημειώσω είναι ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι στη διάθεση των δύο πλευρών για να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις. Στις επόμενες μέρες θα αναλάβω πρωτοβουλία για συνάντηση με τις δύο πλευρές για να συζητήσουμε μαζί τους και να δούμε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

«Σαφώς και υπάρχει ανάγκη να υπάρξει προσήλωση στον Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων και να αποφεύγονται ενέργειες οι οποίες δεν βοηθούν καθόλου στο να βρεθούν λύσεις πάνω στα ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει», κατέληξε η κα Υπουργός.

Οι δηλώσεις της κας Υπουργού έγιναν μετά από τη σημερινή συνάντηση του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.