26/1/12

Απάντηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στους ισχυρισμούς Ζαχαρία Κουλία για πληρωμή εφάπαξ ποσού γήρατος σε Τουρκοκυπρίους
26/01/2012





Ο κ. Ζαχαρίας Κουλίας στην εκπομπή «60 λεπτά» που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα» στις 25 Ιανουαρίου 2012, ισχυρίστηκε ότι η πληρωμή εφάπαξ ποσού γήρατος σε Τουρκοκύπριους αποτελεί απόφαση της παρούσας Κυβέρνησης και ειδικότερα της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Θα ήταν προτιμότερο ο κ. Κουλίας πριν τοποθετείται να μελετά. Αυτό το οποίο ισχυρίστηκε είναι ένα ψέμα και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η απόφαση για παραχώρηση εφάπαξ ποσού στους Τουρκοκυπρίους με αριθμό 61.974, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 12.5.2005, επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου.

Τα εφάπαξ χορηγήματα που έχουν παραχωρηθεί στους Τουρκοκυπρίους αφορούν επιδόματα γήρατος σε Τουρκοκυπρίους, υπό την προϋπόθεση ότι κατά τη συμπλήρωση του 68ου έτους της ηλικίας τους έχουν, σύμφωνα με τις πρόνοιες των περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμων του 1980 έως 2005, καταβάλει εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Αναμένω ότι αυτή η συνειδητή παραπληροφόρηση θα τερματιστεί επιτέλους.