24/1/12

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Συμπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εργασιακών Προβλημάτων
24/01/2012





Ο Συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εργασιακών Προβλημάτων (Ε.Κ.Ε.Π.) κ. Piergiorgio Sciacqua έγινε σήμερα δεκτός από τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου.

Τον κ. Sciacqua συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Κ..Ε.Π. κ. Antonio Inchingoli, ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Ε.Ο.Κ. κ. Διομήδης Διομήδους και άλλα στελέχη της ΔΕΟΚ.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Ομήρου ενημέρωσε τον κ. Sciacqua για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, για επίλυση του προβλήματος, δεν έχουν επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα ένεκα της τουρκικής αδιαλλαξίας. Αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει την ευρωπαϊκή της προοπτική νοουμένου ότι η χώρα αυτή θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της που έχει αναλάβει έναντι της Ένωσης και των κρατών μελών, περιλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο κ. Sciacqua υποστήριξε τον δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού για λύση και επανένωση. Συμφώνησε επίσης με τις εκτιμήσεις του Προέδρου της Βουλής σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Στη συνάντηση ανταλλάγηκαν επίσης απόψεις για τον ρόλο και τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος στη νέα παγκόσμια οικονομική κατάσταση, που διαμορφώνεται από τις συνθήκες κρίσης.