24/1/12

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τον Συμπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εργαζομένων
24/01/2012





Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους είχε σήμερα συνάντηση με τον συμπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εργαζομένων (European Centre for Workers), κ. Piergiorgio Sciacqua, με θέμα συζήτησης την εργασιακή κατάσταση στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Sciacqua για την κατάσταση και τα προβλήματα που επιδέχεται η αγορά εργασίας στην Κύπρο, απότοκο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καθώς και για τις δράσεις, τα μέτρα και τις ενέργειες που το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προωθεί και λαμβάνει για πρόσληψη ανέργων και ελαχιστοποίηση του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των ιδίων των εργαζομένων. Σημείωσε δε, πως η Κύπρος έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κοινοτικών εργαζομένων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται έξω από τους όρους απασχόλησης και τόνισε πως η κρίση δεν μπορεί να είναι πρόσχημα για να διαβρωθεί το σύστημα εργασιακών σχέσεων που έχουμε κτίσει στην Κύπρο.

Από πλευράς του, ο κ. Sciacqua εξέφρασε εκτίμηση για το γεγονός ότι ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί βάση για την Κυβέρνηση και σημείωσε ότι η συμμετοχή των συνδικάτων για την εξεύρεση λύσεων στην περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης είναι εξαιρετικά σημαντική και αναγκαία. Πρόσθεσε δε, ότι η πολιτική που το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου ακολουθεί στο θέμα της αγοράς εργασίας πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις ομάδες που συμμετέχουν στην αγορά εργασίας.