10/1/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε εκπροσώπους των τουρκοκυπριακών συνδικαλιστικών οργανώσεων
10/01/2012
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, εκπροσώπους των τουρκοκυπριακών συνδικαλιστικών οργανώσεων.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Αχμεντ Καπτάν, επικεφαλής της τουρκοκυπριακής συνδικαλιστικής πλατφόρμας, μιλώντας μέσω διερμηνέα, είπε: «Ουσιαστικά, σήμερα στη συνάντηση μας με τον κ. Πρόεδρο εκπροσωπούμε τις τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες με την ανάπτυξη της κοινής τους δράσης εκφράζουν την άσβεστη ελπίδα της τουρκοκυπριακής κοινότητας για λύση στο Κυπριακό.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η συνάντηση σήμερα με τον κ. Πρόεδρο στόχευε στο να ενημερωθούμε περιεκτικά – και όντως αυτό έγινε – γύρω από το τι συμβαίνει στις συνομιλίες, τι πρέπει η τουρκοκυπριακή κοινότητα και η ελληνοκυπριακή κοινότητα να αναμένουν από την πορεία των συνομιλιών.

Είχαμε ζητήσει και από τον κ. Έρογλου να μας δεχθεί για μια ενημερωτική συνάντηση, όμως, δυστυχώς, δεν μας έχει απαντήσει. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Χριστόφια που μας δέχθηκε, και για την ενημέρωση της οποίας τύχαμε. Θέλουμε, επίσης, να ακούσουμε και από τον κ. Ντάουνερ για το τι συμβαίνει στο τραπέζι των συνομιλιών».