10/1/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει αύριο συνάντηση με τον Πολωνό Πρωθυπουργό στην Κοπεγχάγη
10/01/2012
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τρίο Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος μεταβαίνει αύριο στη Δανία, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας κ. Ντόναλντ Τασκ.


Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της επίσημης τελετής έναρξης της Δανέζικης Προεδρίας στην ΕΕ, στην οποία κλήθηκαν να παραστούν οι αρχηγοί κρατών και Κυβερνήσεων του Τρίο καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον κ. Τασκ αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην αποτίμηση του έργου της Πολωνικής Προεδρίας, ενώ ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα προβεί σε ενημέρωση για την πρόοδο των προετοιμασιών της Κύπρου για ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα συνεργασίας Κύπρου και Πολωνίας στο πλαίσιο του Τρίο. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό εν όψει και της συνάντησης στο Greentree αναμένονται, επίσης, να απασχολήσουν τη συνάντηση.