27/12/11

Μήνυμα του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
27/12/2011
Αξιωματικοί, μόνιμοι υπαξιωματικοί, εθελοντές, εθελόντριες, οπλίτες και πολιτικό προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Άμυνας.


Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σας απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό και θερμές ευχές. Εκφράζω εκτίμηση για το έργο που επιτελείται στην Εθνική Φρουρά για την προάσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. Όσο υπάρχει κατοχή η αμυντική μας προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και να επαγρυπνούμε για όλα τα ενδεχόμενα.

Αυτή την περίοδο στην Εθνική Φρουρά καταβάλλεται μια σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια ανασύνταξης δυνάμεων με συνειδητή πειθαρχία, εκσυγχρονισμό λειτουργιών και αξιοποίηση στο μεγαλύτερο βαθμό όλων των δυνατοτήτων που διαθέτουμε. Η Εθνική Φρουρά πρέπει να είναι αξιόπιστη δύναμη άμυνας και αποτροπής για την υπεράσπιση της πατρίδας και του λαού μας.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με θέληση, συνέπεια και υπευθυνότητα να ανατρέψουμε την κατοχή, να ανακόψουμε τον εποικισμό, να αποτρέψουμε τον εφιάλτη και την κατάρα της διχοτόμησης. Στόχος μας είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, ένα νησί της ειρήνης, της δημιουργίας και της προόδου για όλους τους νόμιμους κατοίκους του.

Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για το έργο που επιτελείτε και την προσφορά σας προς την πατρίδα μας. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά. Να’στε πάντα καλά.