23/12/11


Ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΑΣΕ στην Κύπρο για παροχή συμβουλών για την καταστροφή πεπαλαιωμένων πυρομαχικών
23/12/2011





Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου έφθασαν στην Κύπρο εννέα εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σλοβενία και εκπρόσωποι του Κέντρου Πρόληψης Συγκρούσεων, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Άμυνας προς τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), για την αποστολή εμπειρογνωμόνων για παροχή τεχνικών συμβουλών και συνεργασία για την καταστροφή πεπαλαιωμένων πυρομαχικών.

Οι πιο πάνω εμπειρογνώμονες, μαζί με Κύπριους συναδέλφους τους της Εθνικής Φρουράς, επιθεώρησαν τα πεπαλαιωμένα πυρομαχικά της Εθνικής Φρουράς όπως και τους χώρους που χρησιμοποιούνται για την καταστροφή τους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αρμόδιους Αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς και καταρτίσθηκε από κοινού το πρόγραμμα καταστροφής των πεπαλαιωμένων πυρομαχικών το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται στις αρχές του 2012, με τη διαδοχική συμμετοχή ομάδων εμπειρογνωμόνων από επτά χώρες μέλη του ΟΑΣΕ.

Το Υπουργείο Άμυνας εκφράζει και δημοσίως την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που συνάντησε από τους εταίρους στον ΟΑΣΕ για την αποτελεσματική και ταχεία αντιμετώπιση ενός προβλήματος που εκκρεμούσε επί μακρά σειρά ετών.