20/12/11

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με τον Γερμανό Υφυπουργό Άμυνας
20/12/2011
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης συναντήθηκε χθες και είχε συνομιλίες με τον Γερμανό Υφυπουργό Άμυνας κ. Thomas Kossendey, σε γερμανικό πολεμικό πλοίο της UNIFIL που ναυλοχεί στο λιμάνι Λεμεσού.



Μετά τις συνομιλίες ο κ. Ηλιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μαζί με τον Γερμανό συνάδελφο επισκεφθήκαμε τα πολεμικά σκάφη της Γερμανίας, καθώς και τους άνδρες του γερμανικού αποσπάσματος που σταθμεύει στη Λεμεσό και συμμετέχει στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο. Η Κύπρος προσφέρει διευκολύνσεις και στηρίζει με κάθε τρόπο τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην περιοχή, συμβάλλοντας στην επικράτηση της ειρήνης, της ομαλότητας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είχαμε ενδιαφέρουσες συνομιλίες σε θέματα αμυντικής συνεργασίας των δυο κρατών στο πλαίσιο των εξαιρετικών σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στη Γερμανία και την Κύπρο.

Συζητήσαμε επίσης θέματα της κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ σε ένα κλίμα σύμπτωσης απόψεων, καθώς και για τα θέματα που σχετίζονται με την ανάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Γερμανός Υφυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της χώρας του για παροχή κάθε βοήθειας προς το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας.

Ανταλλάξαμε, επίσης, απόψεις για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης επίσκεψής του, ο κ. Ηλιάδης ξεναγήθηκε στο γερμανικό πολεμικό πλοίο και στις εγκαταστάσεις του γερμανικού αποσπάσματος που εδρεύει στο λιμάνι της Λεμεσού. Σε εκδήλωση που ακολούθησε, ο κ. Ηλιάδης ευχήθηκε σε όλο το προσωπικό Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2012.