12/12/11

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Δασοπόνων Αποφοίτων του Δασικού Κολλεγίου και εκπροσώπους της Παγκύπριας Ένωσης Δασολόγων
12/12/2011





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του Συνδέσμου Δασοπόνων Αποφοίτων του Δασικού Κολλεγίου και εκπροσώπους της Παγκύπριας Ένωσης Δασολόγων, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας κας Αίγλης Παντελάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Οι εκπρόσωποι των Δασοπόνων αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν τη δομή και τις δραστηριότητες του Συνδέσμου. Συζητήθηκε ο ρόλος του Δασικού Κολλεγίου και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για ένταξη του γνωστικού του αντικειμένου στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι εκπρόσωποι της Παγκύπριας Ένωσης Δασολόγων έθεσαν στον κ. Υπουργό τις προσπάθειες που γίνονται για νομική κατοχύρωση του επαγγέλματος τους. Ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη στήριξη του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στις διαδικασίες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση και αποφασίστηκε ότι, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, το πρώτο τρίμηνο του 2012 θα γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για επεξεργασία σχετικού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται για τον σκοπό αυτό.