8/12/11

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης

08/12/2011
Μετά το πέρας της επίσκεψης του στις Κεντρικές Φυλακές, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα της επικαιρότητας.



Ερωτηθείς σχετικά με την ιδιωτική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την είσπραξη εξωδίκων σε όσους φοροδιαφεύγουν, ο κ. Υπουργός είπε ότι αυτό είναι θέμα που θα συζητηθεί σήμερα σε υπηρεσιακή σύσκεψη που θα έχει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως «για να ξεκαθαρίσει ποιος είναι αρμόδιος για το κάθε τμήμα και να ξεκαθαρίσει ο καθένας τις ευθύνες του».

Το θέμα αυτό, είπε, δεν αφορά μόνο το Υπουργείο αλλά και τα Δικαστήρια. Αφορά τη Δικαστική εξουσία ο τρόπος επίδοσης δικαστικών εγγράφων, είπε, και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να κοιτάξουμε και την πολιτική δικονομία και την ποινική δικονομία των δικαστηρίων. Είναι ένα θέμα το οποίο για να το λύσουμε πρέπει να έρθουμε σε επαφή και με τα Δικαστήρια και με τη Νομική Υπηρεσία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «δεν είναι θέμα κενού στη νομοθεσία, αλλά θέμα διαδικασίας που εφαρμόζεται τα τελευταία 50 χρόνια». «Άρα» συνέχισε, «πρέπει να κάνουμε σκέψεις μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς για την αλλαγή της».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την επίθεση κρανοφόρων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, είπε πως είναι ένα θέμα που προβληματίζει κυρίως την Αστυνομία και το Υπουργείο, κατ' επέκταση, ενώ γίνονται διάφορες σκέψεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί.

Αναφορικά με τον στρατιωτικό που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, ο κ. Υπουργός είπε πως έχει εκδοθεί ένταλμα προσωποκράτησης, αλλά δεν είναι σωστό να λεχθεί οτιδήποτε εφόσον η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης. Όσον αφορά στην πιθανή διαθεσιμότητα του στρατιωτικού, ο κ. Υπουργός είπε πως αυτό είναι θέμα του Υπουργείου Άμυνας.