7/12/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τη Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για Υδρογονάνθρακες
07/12/2011





Η Κυβέρνηση εργάζεται εντατικά, πολύ συγκροτημένα και οργανωμένα σε σχέση με τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για ερευνητικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τα μέλη της Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για θέματα Υδρογονανθράκων, ο κ. Στεφάνου είπε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε σήμερα τη Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για Υδρογονάνθρακες η οποία έχει συσταθεί για να συμβουλεύει τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά σε ζητήματα στρατηγικού σχεδιασμού για τα ζητήματα των υδρογονανθράκων. Είναι γνωστό ότι η Συμβουλευτική Ομάδα, αυτή την εβδομάδα έχει μια σειρά από εντατικές συνεδρίες και συναντήσεις για συζήτηση του όλου θέματος.

Η σημερινή ήταν μια πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έδωσε τη δυνατότητα για αλληλοενημέρωση και για μια πρώτη συζήτηση του Προέδρου με την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων».

Κληθείς να πει πού βρίσκεται η διαδικασία για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η διαδικασία για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων έχει δρομολογηθεί έτσι όπως προβλέπεται στο σχετικό Νόμο. Ετοιμάζονται τα έγγραφα για την προκήρυξη του δεύτερο γύρου αδιεοδότησης και ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων θα γίνονται και οι ανάλογες ανακοινώσεις. Εργαζόμαστε εντατικά, πολύ συγκροτημένα και οργανωμένα».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν τα αποτελέσματα από τις ερευνητικές γεωτρήσεις που διενεργεί η εταιρεία Noble, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «επί του θέματος έχει κάνει δηλώσεις η Υπουργός Εμπορίου που είναι και η αρμόδια Υπουργός, και, όπως έχει πει, αναμένουμε σύντομα να έχουμε και τις ανακοινώσεις από μέρους της εταιρείας. Οι εργασίες ακόμη συνεχίζονται», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.