7/11/11

Χαιρετισμός της Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών δρος Ελεονώρας Γαβριηλίδη στην παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους για την Αμμόχωστο “Famagusta: Glorious Past – Promising Future”, στην Πύλη Αμμοχώστου
07/11/2011
Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.



Είμαστε απόψε εδώ για να δούμε μαζί μια κατά τη γνώμη μου εξαίρετη ταινία για την αγαπημένη μας Αμμόχωστο. Την πόλη της ψυχής μας. Είναι μια ταινία με μια κάπως διαφορετική οπτική από τις περισσότερες που έχουμε δει μέχρι τώρα και με ικανοποιεί αυτό γιατί εμείς στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών όπως και ο Δήμος Αμμοχώστου και προσωπικά ο Δήμαρχος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νίκος Κάρουλλας και κ. Χρύσανθος Ζανέττου είχαμε εμπλοκή και ανάμειξη σε όλα τα στάδια της δημιουργίας της.

Κοινός μας στόχος, ο οποίος θεωρώ ότι έχει επιτευχθεί απόλυτα, είναι να έχουμε ένα εργαλείο διαφώτισης για την Αμμόχωστο τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό γιατί μετά από 37 χρόνια όσο παράδοξο και λυπηρό επίσης και αν είναι, χρειάζεται και διαφώτιση στο εσωτερικό. Θεωρήσαμε ότι είχε σημασία η ταινία αυτή να είναι προσανατολισμένη προς το μέλλον περισσότερο παρά στο παρελθόν αν και φυσικά υπάρχουν και σύντομες αναφορές στην ιστορία της πόλης.

Ο λόγος για αυτή την προσέγγιση είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι η Αμμόχωστος έχει μέλλον. Δεν είναι μουσειακή υπόθεση ή υπόθεση χαμένων πατρίδων. Και ότι έχει τη δυνατότητα από τη μια να λειτουργήσει ως καταλύτης για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού και να αποτελέσει ένα παράδειγμα προόδου αλλά και συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.

Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο γιατί θα τα πει όλα η ίδια η ταινία. Θέλω μόνο να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και τους κ.κ. Κάρουλλα και Ζανέττου από καρδίας για την άψογη συνεργασία και, φυσικά, τους συντελεστές της ταινίας τον κ. Μάριο Πιπερίδη και τον κ. Μάριο Πετρώνδα και όχι μόνο, για το εξαίρετο αποτέλεσμα και την επίπονη και δημιουργική δουλειά τους αλλά και για την ιώβεια υπομονή τους και την προθυμία τους να δουλέψουν την ταινία ξανά και ξανά μέχρι που να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που επιζητούσαμε.