25/11/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην τελετή αποφοίτησης των Νέων Στρατονόμων της 2011 Β’ ΕΣΣΟ, στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού», στην Αθαλάσσα
25/11/2011





Σας συγχαίρω για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής σας και την απονομή του Μπλε Πηληκίου. Εκφράζω θερμά συγχαρητήρια στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Στρατονομίας του ΓΕΕΦ, στον Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας και στους εκπαιδευτές Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς για την καθόλα άρτια και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρείχαν στους εκπαιδευόμενους.

Στον επαγγελματισμό που τους διακρίνει οφείλονται πρωτίστως η επιτυχία και οι επιδόσεις των νέων Στρατονόμων, καθώς και η ανάπτυξη του στρατιωτικού πνεύματος και της στρατιωτικής πειθαρχίας και αρετής.

Η υπηρεσία σας στις τάξεις της Στρατονομίας και η άσκηση καθηκόντων που αφορούν στην εφαρμογή του νόμου, της πειθαρχίας και της τάξης στο στράτευμα θα σας δώσει ιδιαίτερη ηθική ικανοποίηση για την προσφορά σας προς την πατρίδα και την Εθνική Φρουρά, ενώ το αίσθημα της δικαιοσύνης και της αυτοπεποίθησης που θα αποκτήσετε θα σας συνοδεύει και στο μέλλον.

Η συγκροτημένη και άρτια εκπαίδευση, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια απ’ όλες τις άλλες εκπαιδεύσεις, η πειθαρχία και η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση και το ηθικό είναι τα κυριότερα στοιχεία ισχυροποίησης της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των Ειδικών μας Δυνάμεων για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής τους.

Οι στιγμές που περνούμε είναι δύσκολες. Η κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού μας συνεχίζεται. Τα κατοχικά στρατεύματα αποτελούν μόνιμη απειλή για το μέλλον και εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Αυτή είναι η κορυφαία αποστολή της Εθνικής μας Φρουράς και μέσα σε αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται να αναδειχθούν οι αρετές και οι αξίες της υπευθυνότητος και της συνειδητής πειθαρχίας.

Πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να δώσουμε μήνυμα προοπτικής και αισιοδοξίας στον λαό μας. Στόχος μας είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, ένα νησί της ειρήνης, της δημιουργίας και της προόδου για όλους τους νόμιμους κατοίκους του.

Το Υπουργείο Άμυνας, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και εγώ προσωπικά, είμαστε σταθεροί συμπαραστάτες σας στην κοινή μας αποστολή για την υπεράσπιση της πατρίδας μας.

Θα ήταν παράλειψή μου να μη συγχαρώ τους γονείς και τις οικογένειές σας που σας στηρίζουν και σας ενθαρρύνουν να εκπληρώσετε τη στρατιωτική σας θητεία και τις υποχρεώσεις σας απέναντι στην πατρίδα. Δίκαια σας καμαρώνουν και αισθάνονται υπερήφανοι για εσάς.

Είμαι σίγουρος ότι θα φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης της πολιτείας. Προχωρούμε μπροστά με πίστη και ελπίδα στο μέλλον. Να είστε πάντα καλά.