1/11/11

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκά Λουκά
01/11/2011





Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά απάντησε σε ερωτήσεις για θέματα της επικαιρότητας.

Σχετικά με την ύπαρξη οργανωμένου δικτύου κλοπών αυτοκινήτων, ο κ. Υπουργός ανέφερε: «Η Αστυνομία ασχολείται προγραμματισμένα με το θέμα αυτό εδώ και πολύ καιρό, για να εξασφαλίσει την κατάλληλη μαρτυρία ώστε να εξαρθρωθεί πλήρως το κύκλωμα, το οποίο έχει γίνει μάστιγα. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης». Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι με βάση το μαρτυρικό υλικό που υπάρχει και την έρευνα που γίνεται, η Αστυνομία είναι σε θέση να φέρει σε πέρας αυτήν την υπόθεση.

Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση δημοσιογράφου, ο κ. Λουκά είπε ότι φαίνεται να εμπλέκονται πολλά άτομα στην υπόθεση, γι΄ αυτό θα πάρει πολύ χρόνο να διαλευκανθεί. Ανέφερε δε ότι ο ένας εκ των υπόπτων απασχόλησε την Αστυνομία και στο παρελθόν.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι όλα τα ενδεχόμενα ερευνώνται, αλλά εκ πρώτης όψεως δεν υπήρξε μαρτυρία για εμπλοκή ασφαλιστικών εταιρειών στο κύκλωμα.

Σχετικά με τις λεπτομέρειες της δράσης του κυκλώματος, το οποίο δρούσε εδώ και αρκετό καιρό, ο κ. Υπουργός είπε ότι η υπόθεση είναι στο στάδιο της μελέτης, αλλά φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι «έκλεβαν τα αυτοκίνητα κατά παραγγελία», δηλαδή ποια μάρκα, μοντέλο ή χρώμα.

Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών από γυναικολόγο, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ λεπτή η υπόθεση αυτή και βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης. Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται και εμπλέκονται πολλά αθώα θύματα, είπε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση διαβεβαίωσε ότι θα διασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των μαρτύρων.