28/11/11

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Κίκη Καζαμία


Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Κίκη Καζαμία
28/11/2011





Φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση απόψεων, είπε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κίκης Καζαμίας αναφερόμενος στη συνάντηση που πραγματοποίησε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του κ. Καζαμία και του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, και ερωτηθείς αν υπήρξε κλίμα συναίνεσης, ο κ. Καζαμίας είπε: «Ναι. Πήρε μια ώρα και δέκα λεπτά η συνάντηση. Φεύγω πρώτος, διότι πρέπει κατεπειγόντως να φύγω για Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Ευρωζώνης και της ECOFIN.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, διότι η συνάντηση έγινε μέσα σε πνεύμα συναντίληψης και συνυπευθυνότητας. Ανταλλάξαμε απόψεις, φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση απόψεων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει, για να έχει ανταλλαγή απόψεων, και τους πολιτικούς αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Όλες αυτές οι επαφές θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας.

Ανεξάρτητα από την απουσία μου θα φροντίσω να βρω τον τρόπο για να συνεχίσω την ανταλλαγή απόψεων και με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και των εργοδοτικών οργανώσεων, διότι μέσα στα νέα μέτρα και τις απόψεις που εκφράζονται καλύπτεται και ο ιδιωτικός τομέας και οι μισθωτοί υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν μηνιαίο εισόδημα πάνω από δυόμισι χιλιάδες ευρώ, αλλά και οι εργοδότες, ως τέτοιοι.

Ακόμη μια φορά εκφράζω την ικανοποίηση μου και ελπίζω μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, όταν θα παρουσιάσω επίσημα τον προϋπολογισμό στη Βουλή των Αντιπροσώπων και πολύ περισσότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, όταν οι εκπρόσωποι μας στη Βουλή θα κληθούν να τοποθετηθούν επί του προϋπολογισμού, όλα τα θέματα να είναι ρυθμισμένα, έτσι που να στείλουμε τα σωστά μηνύματα και προς το εξωτερικό, αλλά και προς το εσωτερικό, ώστε να μπούμε στα Χριστούγεννα με πνεύμα αισιοδοξίας, να δώσουμε αυτό το μήνυμα και στην κυπριακή αγορά, αλλά και σε όλους τους άλλους που μας παρακολουθούν και μας αξιολογούν».

Ερωτηθείς αν η σύγκλιση υπάρχει επί των προτεινόμενων μέτρων, ο κ. Υπουργός είπε ότι «η σύγκλιση είναι επί των προτεινόμενων μέτρων και κάποιες απόψεις εκφράζονται και λαμβάνονται υπόψη, όχι μόνο από πλευράς του ΔΗΣΥ, αλλά και από πλευράς άλλων πολιτικών παρατάξεων και κοινωνικών συνόλων».

Σε ερώτηση αν αντικρίζει θετικά τα μέτρα ο ΔΗΣΥ, ο κ. Υπουργός είπε ότι «για τον ΔΗΣΥ θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι του. Θέλω ακόμη μια φορά να εκφράσω την αισιοδοξία μου, η οποία είναι κάτι περισσότερο από συγκρατημένη», κατέληξε.