28/11/11

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

28/11/2011

Το θέμα της οικονομίας είναι ζωτικής και εθνικής σημασίας και πρέπει να είναι κοινή η προσπάθεια είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι όλοι πρέπει να κάνουν τις υπερβάσεις τους.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον χώρο διεξαγωγής των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας κληθείς να αναφερθεί στη σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Νίκο Αναστασιάδη για τα θέματα της οικονομίας είπε ότι «όσα περισσότερα λέγονται μπορεί να προκαλέσουν και ζημιά. Θεωρώ ότι, όντως, είναι ζωτικής και εθνικής σημασίας το θέμα της οικονομίας, αλλά δεν πρέπει να είναι προσπάθεια κανενός από εμάς, ή από τους ηγέτες κομμάτων, με πρώτη την Κυβέρνηση, να δώσει μηνύματα ότι ποδηγετεί. Πρέπει να είναι κοινή προσπάθεια. ΄Ολοι πρέπει να κάνουν τις υπερβάσεις τους.

Υπάρχει Κυβέρνηση όντως και η Κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις, αφού διαβουλευθεί με τα κόμματα ασφαλώς, διότι είναι ζητήματα που θα περάσουν και από τη Βουλή και χρειάζεται συναίνεση. Δεν μάς κυβερνούν ούτε τα συνδικάτα, εγώ λέγω, ούτε και οι εργοδότες. ΄Αρα, χρειάζεται ένας κοινωνικός διάλογος με όλους, και τις τελικές αποφάσεις θα πάρουν τα όργανα της εξουσίας», κατέληξε.