28/11/11

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για θέματα οικονομίας
28/11/2011
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε σήμερα συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Κίκη Καζαμία και του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.



Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο διάλογος και οι προβληματισμοί πάνω στις διάφορες προτάσεις θα πρέπει να πω ότι διεξήχθησαν μέσα σε ένα θετικό κλίμα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αμέσως μετά θα ενημερώσω και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς για το περιεχόμενο του διαλόγου, θα ενημερώσω το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΣΥ και στις 12 μ. θα προβώ σε δηλώσεις».

Ερωτηθείς αν υπήρξαν συγκλίσεις, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «υπάρχουν πολλά των θεμάτων στα οποία υπάρχουν συγκλίσεις, υπάρχουν και κάποια των θεμάτων που υπάρχουν αποκλίσεις,. Όμως, πιστεύω ότι η διάθεση για εθνική συνεννόηση υπάρχει και συνεπώς αυτό είναι που μετρά».

Σε ερώτηση αν προλάβαμε τα χειρότερα, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τα προλάβουμε αν πάμε μέχρι τέλους με αποφασιστικότητα και τόλμη. Θα πρέπει αυτή την ώρα όλοι να θέσουμε πάνω από ο,τιδήποτε άλλο την Κύπρο, την πατρίδα μας. Δεν με ενδιαφέρει ποιος κυβερνά, με ενδιαφέρει το 'αύριο' της Κύπρου. Αυτό είναι που μετρά, αυτό είναι που μετρά, πιστεύω, και σε όλους τους άλλους, σε όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις».