4/11/11

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας κ. Anna Tureničová
04/11/2011





O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους είχε πρόσφατα εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο κα Anna Tureničová.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, στην πληθώρα των Κύπριων φοιτητών που φοιτούν στη Σλοβακία σε κλάδους όπως η ιατρική, η αρχιτεκτονική και τα οικονομικά και στους φοιτητές από τη Σλοβακία που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Κύπρου.

Η Πρέσβειρα της Σλοβακίας εξήρε το επίπεδο των κυπριακών πανεπιστημίων και το γεγονός ότι οι Σλοβάκοι φοιτητές στην Κύπρο είναι απόλυτα ικανοποιημένοι.

Στο πλαίσιο περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών αποφασίστηκε όπως τον προσεχή Δεκέμβριο υπογραφεί η ανανέωση του υφιστάμενου Προγράμματος Συνεργασίας Κύπρου-Σλοβακίας στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Επιστήμης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού το οποίο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Το νέο Πρόγραμμα θα έχει διάρκεια μέχρι το 2015. Παράλληλα, προωθείται και Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου-Σλοβακίας στον τομέα του Πολιτισμού.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η επιθυμία για συνεργασία των δύο χωρών στα πλαίσια της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία το δεύτερο εξάμηνο του 2012