3/11/11

Υπογραφή διμερών Συμφωνιών και Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ
03/11/2011





Τρεις Συμφωνίες και ένα Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκαν σήμερα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Ισραήλ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες στην Κύπρο.

Οι Συμφωνίες και το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκαν το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Προέδρου του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν και τις διευρυμένες συνομιλίες που ακολούθησαν.

Συγκεκριμένα, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Ισραήλ υπογράφηκαν τα ακόλουθα:

Συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Ισραήλ για συνεργασία στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Ενεργειακής Απόδοσης. Τη Συμφωνία υπέγραψαν η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου και Υπουργός Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ κ. Uzi Landau.

Συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Ισραήλ για Διακρατική Συνεργασία στον τομέα της Βιομηχανικής Ερευνας και Ανάπτυξης. Η Συμφωνία υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κίκη Καζαμία και τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Michael Harari.

Συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Ισραήλ στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και των Υπηρεσιών της Τεχνολογίας της Πληροφορικής. Τη Συμφωνία υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων κ. Αλέκος Μιχαηλίδης και ο Πρέσβης του Ισραήλ.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αρχής Αρχαιοτήτων του κράτους του Ισραήλ, το οποίο υπεγράφη από τη Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων κα Μαρία Χατζηκωστή και τον Γενικό Διευθυντή της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ κ. Yehoshua Dorfman.