22/11/11

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος συναντήθηκε με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασίλειου
22/11/2011





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο κ. John Christopher Matthew Kidd.

Κατά την συνάντηση ανταλλάγηκαν απόψεις σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που εμπίπτουν στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου, με ιδιαίτερη έμφαση στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την αναθεώρησή της.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας και υπογράμμισε τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό του, δίδοντας έμφαση στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την κλιματική αλλαγή.

Στη συνέχεια, ο κ. Αλετράρης αναφέρθηκε στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και ενημέρωσε τον κ. Kidd για την προετοιμασία της Κύπρου σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Από την πλευρά του, ο κ. Kidd επαναβεβαίωσε την ετοιμότητα της βρετανικής πλευράς, όπου χρειαστεί, να προσφέρει στην Κύπρο τεχνοκρατική υποστήριξη για την Κυπριακή Προεδρία.