15/11/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Επίτροπο και τον Βοηθό Επίτροπο του Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών

15/11/2011





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον κ. Κώστα Πετρίδη, Επίτροπο και τον κ. Χρίστο Μαυροκορδάτο, Βοηθό Επίτροπο του Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών οι οποίοι του επέδωσαν την Ετήσια Έκθεση του Οργανισμού.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Πετρίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Έχω παραδώσει την Ετήσια Έκθεση του Οργανισμού για το 2010 η οποία αναφέρει ότι έχουμε δώσει 62 εκ. ευρώ αγρότες από τα οποία τα 33 εκ. προέρχονται από κονδύλια της ΕΕ. Μέχρι σήμερα δόθηκαν στους αγρότες 940 εκ. ευρώ και όταν περιληφθούν και τα κονδύλια για το 2011 θα φτάσουμε στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, από τα οποία τα 400 εκ. έχουν προέλθει από την ΕΕ».

Πρόσθεσε ότι για τις εκταρικές επιδοτήσεις, το 2013 τα κονδύλια που θα δοθούν θα προέρχονται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είπε ακόμη ότι «υπολογίζουμε ότι οι εκταρικές επιδοτήσεις θα συνεχίσουν και το 2014 μέχρι το 2020».

Όπως είπε ο κ. Πετρίδης, «φέτος θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι εκταρικές επιδοτήσεις με προτεραιότητα τις ηλεκτρονικές αιτήσεις από την 1η Δεκεμβρίου και πιστεύουμε ότι θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, πλην κάποιων προβληματικών αιτήσεων που θα ξεκαθαρίσουν ως το τέλος Ιανουαρίου».