21/11/11

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Κρανιδιώτη και του Κώστα Προυσή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή τους
21/11/2011





Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, ο Ελληνικός Πνευματικός Όμιλος Κύπρου, το περιοδικό «Πνευματική Κύπρος», η Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου, το Κυπριακό Κέντρο ΠΕΝ, η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και το Λύκειον Ελληνίδων Αμμοχώστου – Παράρτημα Λευκωσίας διοργανώνουν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου ώρα 7:30 μ.μ. στο κτήριο της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών (Μέγαρο Παλαιάς Αρχιεπισκοπής έναντι Παγκυπρίου Γυμνασίου) εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Κρανιδιώτη και του Κώστα Προυσή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή τους.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

1. Χαιρετισμός από τον Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παύλο Παρασκευά, εκ μέρους όλων των διοργανωτών.

2. Ομιλία με τίτλο Νίκος Κρανιδιώτης: Ο λυρικός άνθρωπος της Κερύνειας από την κα Ανδριανή Ηλιοφώτου.

3. Ομιλία με τίτλο Ο πολιτικός και ιστορικός Νίκος Κρανιδιώτης από τον κ. Γιώργο Γεωργή.

4. Απαγγελία ποιημάτων του Νίκου Κρανιδιώτη.

5. Ομιλία με τίτλο Κώστας Προυσής: Ένας μεγάλος πνευματικός άνθρωπος από τον κ. Ανδρέα Χατζηθωμά.

6. Ανάγνωση αποσπάσματος από το έργο του Κώστα Προυσή

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση εκδόσεων, δημοσιευμάτων και χειρογράφων του Νίκου Κρανιδιώτη και του Κώστα Προυσή.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.