20/10/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ

20/10/2011





Την ελπίδα να γίνουν βήματα προς τα μπρος και να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Eric Rubin, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για τις ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα από το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, καθώς και για τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου και ελπίζουμε πως αυτές θα αναπτυχθούν περαιτέρω».

Πρόσθεσε ότι «ήταν μια πολύ καλή επίσκεψη, πολύ θετική, από την οποίαν προσβλέπουμε και ελπίζουμε ότι θα δούμε κάποια βήματα μπροστά όταν τα μέρη συναντηθούν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να το υποστηρίξουν αυτό και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε το λαό της Κύπρου όχι μόνο πολιτικά, αλλά και οικονομικά. Θα εργαστούμε μαζί για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας και να βοηθήσουμε για την ευημερία και των δύο χωρών», είπε καταλήγοντας.