23/9/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας έδωσε διάλεξη στο Jean Monnet Centre του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης

23/09/2011





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη, έδωσε χθες βράδυ την 8η Ετήσια Διάλεξη Emile Noel στο Jean Monnet Centre for International and Regional Economic Law and Justice του Πανεπιστημίου NYU.

Σύμφωνα με την παράδοση του Jean Monnet Centre, η διάλεξη έχει τη μορφή συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του Κέντρου J. H.H. Weiler και του επίσημου ομιλητή. Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο 250 και πλέον ατόμων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε σε ερωτήσεις του καθηγητή Weiler που αφορούσαν τόσο στην προσωπικότητά του, τις εμπειρίες του και την πολιτική του πορεία όσο και σε τρέχοντα πολιτικά ζητήματα σχετικά με το Κυπριακό και τις διαπραγματεύσεις, την οικονομία και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη διάλεξη παρέστησαν ακαδημαϊκοί, φοιτητές, μέλη της διπλωματικής κοινότητας, παράγοντες της ομογένειας και δημοσιογράφοι. Μετά τη διάλεξη ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε το Jean Monnet Centre προς τιμήν του Προέδρου Χριστόφια και της συνοδείας του.