16/9/11


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Άτυπου Συμβουλίου Αρχηγών των κομμάτων

16/09/2011





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Άτυπου Συμβουλίου Αρχηγών των κομμάτων.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου δήλωσε στους δημοσιογράφους τα ακόλουθα:

«Έγινε μια συνεδρία του Άτυπου Συμβουλίου Αρχηγών σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα. Έγνοια όλων είναι μέσα από πολιτικές και διπλωματικές ενέργειες να θωρακιστεί το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τον φυσικό της πλούτο είτε αυτός βρίσκεται κάτω από το υπέδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα. Ενημερώθηκαν ασφαλώς και οι πολιτικές δυνάμεις για τις διάφορες ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και έγινε μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων».

Σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση εκτιμά πως από τους μέχρι τώρα χειρισμούς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια απρόσκοπτη άσκηση αυτού του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Στεφάνου είπε: «Νομίζω ότι όλοι έχουν δει τις θετικές αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί από σημαντικές χώρες και από την ίδια την ΕΕ σε σχέση με την άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεχίσει τις έρευνες της. Νομίζω ότι αυτό στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα τόσο για την προστασία και την θωράκιση του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και για την συμπεριφορά της Τουρκίας».