25/8/11

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε δημοσίευμα

25/08/2011
Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης» με τίτλο: «Άνιση μεταχείριση ασθενών - Έξι μήνες για καθετηριασμό» σχετικά με τους καρδιοπαθείς οι οποίοι παραπέμπονται στο Επεμβατικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για καθετηριασμό, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει τα ακόλουθα:



· Πριν από δύο μήνες υπήρχαν στη λίστα αναμονής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού 130 ασθενείς, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για καθετηριασμό. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί δραστικά, καθώς οι ασθενείς που αναμένουν να υποβληθούν σε καθετηριασμό δεν ξεπερνούν τους 60. Η δραστική αυτή μείωση επιτεύχθηκε από το προσωπικό του Επεμβατικού Εργαστηρίου χάρη στην ενίσχυση του με έναν επιπλέον Επεμβατικό Καρδιολόγο.
· Με τη μείωση που έχει παρατηρηθεί τους δύο τελευταίους μήνες υπολογίζεται ότι η εν λόγω λίστα αναμονής θα εξαλειφθεί πολύ σύντομα.
· Εκτός από τα επείγοντα περιστατικά, τα οποία διεκπεραιώνονται αυθημερόν, το ίδιο συμβαίνει και με τα επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά. Οι ασθενείς εξετάζονται και αν χρειάζεται πραγματοποιείται άμεση επέμβαση.
· Το Επεμβατικό Καρδιολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού είναι πλήρες τόσο σε ιατρικό προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό.