19/8/11


Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας μετά το τρισάγιο που τελέστηκε εις μνήμην των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί

19/08/2011





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, μετά το τρισάγιο εις μνήμη των πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, Ναυτών της Διοίκησης Ναυτικού και των Πυροσβεστών της ΕΜΑΚ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Άμυνας, μαζί με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τέλεσαν τη σημερινή επιμνημόσυνη δέηση, 40 ημέρες από την τραγωδία, για να τιμήσουν και να αποτίσουν σεβασμό στους άνδρες της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους εκτελώντας το καθήκον τους. Αυτό ήταν το μήνυμα της σημερινής σεμνής τελετής».

Απαντώντας σε παρατήρηση δημοσιογράφου αναφορικά με το ξέσπασμα συγγενών στον Υπουργό, ο κ. Ηλιάδης είπε: «Τιμούμε, σεβόμαστε και κατανοούμε απολύτως τον πόνο και την οδύνη των συγγενών των πεσόντων. Συμμεριζόμαστε τον πόνο τους, κανείς όμως δεν μπορεί να πονάει περισσότερο από εκείνους που έχουν χάσει τα παιδιά, τους συζύγους, τους δικούς τους ανθρώπους. Πιστεύουμε ότι οι θεσμοθετημένες δικαιοδοτικές διαδικασίες της ποινικής δικαιοσύνης και της Ερευνητικής Επιτροπής θα αποδώσουν δικαιοσύνη και κατανείμουν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν».