5/8/11

Αντιφώνηση της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή εκ μέρους των νέων Υπουργών του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας

Αντιφώνηση της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή εκ μέρους των νέων Υπουργών του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας

05/08/2011





Κύριε Πρόεδρε,

Εκ μέρους των νέων Υπουργών του Υπουργικού Συμβουλίου θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλατε διορίζοντάς μας στο υψηλό πολιτειακό αξίωμα του Υπουργού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η τιμή που αισθανόμαστε είναι μεγάλη και είμαστε βαθειά ευγνώμονες γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να υπηρετήσουμε την πατρίδα μας από το σημαντικό πόστο που μας έχει ανατεθεί.

Το βάρος της ευθύνης, όμως, είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί αναλαμβάνουμε τα νέα μας καθήκοντα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, όπου προέχει η ενότητα, η συλλογική προσπάθεια και οι συναινετικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων και προκλήσεων που αναμένουν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις και αποφάσεις.

Διαδεχόμαστε καταξιωμένους Υπουργούς οι οποίοι διακρίθηκαν για το έργο τους και υπηρέτησαν πιστά την Κυβέρνηση στους τομείς που τους είχαν ανατεθεί.

Καλούμαστε κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος μας, ιδιαίτερα μετά την τραγική έκρηξη στο Μαρί, να συνεχίσουμε, κάτω από τη δική σας καθοδήγηση, την προώθηση και εφαρμογή του Κυβερνητικού Προγράμματος στους τομείς των αρμοδιοτήτων μας, έχοντας πάντοτε γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και της χρηστής διοίκησης, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την ευημερία του πολίτη.

Δεσμευόμαστε ότι θα αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φέρουμε εις πέρας το έργο που μας εμπιστευθήκατε. Στόχος μας είναι η επιτυχία της υψηλής αποστολής μας μέσα από πολύ σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα στον τομέα ευθύνης που ανατέθηκε στον καθένα από εμάς, για την εκπλήρωση όλων των σχετικών δεσμεύσεων που αναλάβατε ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώπιον του λαού.

Τα τελευταία 37 χρόνια, ένα μεγάλο μέρος της πατρίδας μας βρίσκεται κάτω από την παράνομη στρατιωτική κατοχή της Τουρκίας, η οποία έχει επισωρεύσει τόσα δεινά σ’ αυτό τον τόπο και σε ολόκληρο τον λαό μας. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε ταγμένοι στον αγώνα για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της και τον τερματισμό της κατοχής. Προς επίτευξη αυτού του στόχου θα έχετε την πλήρη και αδιάλειπτη στήριξή μας στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλετε στο πλαίσιο των δικοινοτικών συνομιλιών.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη των οικογενειών μας που βρίσκονται σήμερα μαζί μας, τα οποία μας στήριξαν και θα συνεχίσουν να μας στηρίζουν σ’ αυτό το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουμε.