2/8/11

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους κατά την επίσκεψή της στην παιδική κατασκήνωση της ΔΕΟΚ στις Πλάτρες
02/08/2011







Με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση δέχθηκα την πρόσκληση να παραστώ και πάλι στους χώρους της παιδικής κατασκήνωσης της ΔΕΟΚ με την ευκαιρία της κατασκηνωτικής περιόδου φιλοξενίας των παιδιών.

Ως Πολιτεία έχουμε την ευθύνη, μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους, να διασφαλίζουμε συνθήκες πλήρους και ποιοτικής απόλαυσης του δικαιώματος σε ανάπαυση. Για την επίτευξη του στόχου αυτού καθοριστικός είναι ο ρόλος του Κεντρικού Ταμείου Αδειών το οποίο όχι μόνο διασφαλίζει την οικονομική αποζημίωση των εργαζομένων κατά την περίοδο της άδειας ανάπαυσής τους και λειτουργεί το Σχέδιο Επιχορηγημένων Διακοπών Εργοδοτουμένων, αλλά συμβάλλει και στην επιχορήγηση των λειτουργικών εξόδων και της ίδρυσης και επέκτασης των αναπαυτηρίων των Συντεχνιών.

Φέτος για τη λειτουργία του Σχεδίου Επιχορήγησης Αδειών Εργοδοτουμένων εγκρίθηκε η διάθεση από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών ποσού ύψους €1,2 εκ., δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό ατόμων να απολαύσουν ποιοτικές διακοπές σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στην Κύπρο. Ήδη έχει εγκριθεί η συμμετοχή στο Σχέδιο αυτό 1.226 οικογενειών.

Επιπλέον, με την επίδειξη από μέρους της Κυβέρνησης κοινωνικής ευαισθησίας στο θέμα της διασφάλισης του θεσμού της παροχής αδείας και μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε επιχορήγηση από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών ύψους €1.034.387 για τα λειτουργικά έξοδα των αναπαυτηρίων των Συντεχνιών, ανεβάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το συνολικό ποσό που έλαβαν μέχρι σήμερα οι Συντεχνίες ως επιχορήγηση σε €15.806.613. Συγκεκριμένα, η ΔΕΟΚ επιχορηγήθηκε φέτος για τον σκοπό αυτό με ποσό ύψους €103.439 και συνολικά από το 1983 έλαβε επιχορήγηση ύψους €1.593.699.

Τονίζεται, τέλος, ότι μέχρι το 2010 εγκρίθηκε επιπλέον ποσόν επιχορήγησης στις Συντεχνίες ύψους €17.940.314 για ίδρυση και επέκταση των αναπαυτηρίων τους. Από το ποσόν αυτό €1.794.031 αναλογούσαν στη ΔΕΟΚ.

Φίλες και φίλοι,

Κλείνοντας τον χαιρετισμό μου επιτρέψετέ μου να συγχαρώ ιδιαίτερα τη ΔΕΟΚ για το έργο που επιτελεί στα πλαίσια της ετήσιας διοργάνωσης των παιδικών κατασκηνώσεων. Το έργο των παιδικών κατασκηνώσεων είναι τόσο κοινωνικό όσο και παιδαγωγικό. Είναι ένα έργο με μεγάλη επίδραση στην προετοιμασία και στην καλλιέργεια σωστών στάσεων και αντιλήψεων στα παιδιά, στους αυριανούς πολίτες. Εύχομαι δύναμη για να συνεχίσετε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζετε και σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σας και να στηρίζει την προσπάθεια αυτή.