1/8/11

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου

01/08/2011
Αναφορικά με τα χθεσινά δημοσιεύματα σε σχέση με τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου, το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2011 οι εν λόγω χρηματοδοτικές ανάγκες ανέρχονται στα €650 εκ.


Τη δεδομένη αυτή στιγμή υπάρχουν στο Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας διαθέσιμες πιστώσεις ύψους €185 εκ., καταθέσεις σε εμπορικά τραπεζικά ιδρύματα ύψους €225 εκ. και ενδιαφέρον από υφιστάμενους επενδυτές για ανανέωση των χρεογράφων τους που λήγουν τους επόμενους μήνες, συνολικού ύψους €175 εκ. Με βάση τα πιο πάνω δεν υπάρχουν σημαντικές ανάγκες χρηματοδότησης μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2011.

Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει τις προσπάθειές του για εξασφάλιση πρόσθετων χρηματοδοτικών πόρων τόσο από την εγχώρια όσο και από τη διεθνή αγορά για την περίοδο μετά τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να τονίσει ότι η άμεση και αποτελεσματική λήψη των αναγκαίων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μέτρων είναι απόλυτα αναγκαίο στοιχείο για την απρόσκοπτη και συνεχή εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτικών πόρων του Δημοσίου.