22/6/11


Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου
22/06/2011





Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας επιτυχημένης προεδρίας που να ενισχύει το κύρος και την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ισότιμο κράτος μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου ερωτηθείς για το θέμα της παραίτησης του Επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Ανδρέα Μολέσκη, είπε: «Ο κ. Μολέσκης είχε συνάντηση σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο υπέβαλε την παραίτηση του και ο Πρόεδρος την αποδέχθηκε. Η προπαρασκευαστική εργασία και γενικά η όλη εργασία που γίνεται αναφορικά με την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ είναι σε προχωρημένο στάδιο, έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά, πολύμηνη, απομένει φυσικά ακόμη πάρα πολλή δουλειά, όμως, «το νερό έχει μπει στο αυλάκι» και ήδη γίνεται η εργασία. Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας επιτυχημένης προεδρίας που να ενισχύει το κύρος και την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ισότιμο κράτος μέλος στην ΕΕ».

Ερωτηθείς πότε θα διορισθεί ο νέος Επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «όταν θα έχουμε τις όποιες αποφάσεις επ’ αυτού θα τις ανακοινώσουμε».

Κληθείς να σχολιάσει θέσεις της αντιπολίτευσης ότι με το όλο θέμα έχει υποσκαφθεί η αξιοπιστία της Κύπρου προς την ΕΕ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «θέλω να παραπέμψω σε δήλωση του κ. Κασουλίδη, ο οποίος είναι Ευρωβουλευτής, ότι τίποτα δεν είχε ακούσει να λέγεται στην ΕΕ αναφορικά με αυτό το θέμα. Γι’ αυτό, θα ήταν καλό να μην δημιουργούμε μεγαλύτερα θέματα ή μεγάλο θόρυβο για ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο έχει πάρει αυτή την τροπή σήμερα με την παραίτηση του κ. Μολέσκη, να προστατεύσουμε όλοι την Κυπριακή Προεδρία και να εργαστούμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να πετύχει η Κυπριακή Προεδρία. Και μπορούμε να πετύχουμε. Τουλάχιστον, εμείς ως Κυβέρνηση είμαστε πεπεισμένοι ότι μέσα από τη συλλογική, συστηματική και στοχοπροσηλωμένη δουλειά που γίνεται ότι θα έχουμε μια πετυχημένη προεδρία».

Σε ερώτηση αν τίθεται θέμα απομάκρυνσης των όσων έχουν προσληφθεί για την κυπριακή προεδρία, ο κ. Στεφάνου επισήμανε ότι «η έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας ήταν για το θέμα της μίσθωσης υπηρεσιών του Συντονιστή Οργανωτικών Θεμάτων. Τίποτε άλλο. Διότι είδα χθες και προχθές να γίνονται δηλώσεις και να γράφονται διάφορα ότι υπάρχει αδιαφάνεια στις προσλήψεις.

Η Γενική Ελέγκτρια έχει εξετάσει ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα. Οι διαδικασίες για τη μίσθωση υπηρεσιών αναφορικά με την προεδρία γίνονται στη βάση του νόμου, τον οποίον έχει τροποποιήσει η Βουλή πριν από τις εκλογές έτσι ώστε να είναι πιο γρήγορες οι διαδικασίες, διότι είναι και ένα θέμα που δεν μπορεί να περιμένει».

Πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνηση όταν απευθύνθηκε στη Γενική Ελέγκτρια για να εξετάσει το θέμα που είχε προκύψει με τον κ. Μολέσκη το κάναμε και για ένα δεύτερο λόγο: Θέλαμε να δούμε αν υπάρχουν οι όποιες αδυναμίες και πώς μπορεί να γίνονται αυτές οι διαδικασίες έτσι ώστε και διαφάνεια να υπάρχει και να γίνονται σωστά για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.