8/6/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα στην τελετή απονομής διαμνημόνευσης «Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά» και επίδοσης της αναμνηστικής πλακέτας σε στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, στο στρατόπεδο «Χρ. Σαμαρά» στην Αθαλάσσα
08/06/2011





Είναι με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και τιμής που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για την απονομή διαμνημόνευσης «Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά» και την επίδοση αναμνηστικής πλακέτας σε στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ. Μιας διαμνημόνευσης υπηρεσίας και αναμνηστικής πλακέτας, ως ένδειξη της ελάχιστης τιμής και ευγνωμοσύνης που σας οφείλουμε για την ανεκτίμητη προσφορά σας.

Δράττομαι της ευκαιρίας που μου δίνεται σήμερα για να σας συγχαρώ για την προσήλωση σας στο ιερό χρέος της υπεράσπισης της πατρίδας μας. Η εκπλήρωση αυτού του χρέους απαιτεί σθένος και αυταπάρνηση, αρετές που αποδεδειγμένα σας χαρακτηρίζουν.

Βρισκόμαστε όλοι εδώ, στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος, έχοντας συνείδηση της σχέσης μας με την ιστορία.

Ο Κύπριος πολίτης πρέπει να νιώθει ότι υπάρχει ο πυρήνας που ενισχύεται και λειτουργεί αποτελεσματικά για την ασφάλειά του και αυτός δεν είναι άλλος από την Εθνική μας Φρουρά.

Επισημαίνω ότι προχωρούμε στην αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς με σκοπό να δημιουργήσουμε μικρές, ευέλικτες μονάδες, έτοιμες να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε αιφνιδιαστική ενέργεια του αντιπάλου, με πλήρη αξιοποίηση των πραγματικά διαθέσιμων ανθρώπινων και υλικών πόρων.
Θα ήθελα να σας μεταφέρω για ακόμη μια φορά το μήνυμα ότι, ως πολιτεία κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να επιτελεί η Εθνική Φρουρά, το βαρυσήμαντο έργο της. Ενόσω υπάρχει κατοχικός στρατός στην πατρίδα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε σε πολύ υψηλά επίπεδα τη μαχητική ικανότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις όποιες επιβουλές του αντιπάλου. Σε αυτό στοχεύουμε.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεχή και σταθερή στήριξη που προσφέρετε στο Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά.

Εύχομαι στον καθένα από εσάς ξεχωριστά προσωπική, οικογενειακή υγεία και ευτυχία.