6/5/11


Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην τελετή των εγκαινίων της 36ης Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου
06/05/2011

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.



Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην 36η Διεθνή Έκθεση Κύπρου και χαιρετίζω με ικανοποίηση την παρουσία ξένων και Κύπριων εκθετών καθώς και των αντιπροσώπων των χωρών που συμμετέχουν στη φετινή Έκθεση.

Ο καταξιωμένος πλέον θεσμός της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου έχει αποδείξει με το πέρασμα των χρόνων ότι δικαίως έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο εμπορικό και οικονομικό γεγονός του τόπου. Απτή απόδειξη του γεγονότος αυτού είναι η δημιουργική συνεισφορά στην ανάπτυξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας και, κατ’ επέκταση, των οικονομικών σχέσεων και δεσμών μεταξύ της Κύπρου και των χωρών που συμμετέχουν.

Ο θεσμός αυτός διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στην επίτευξη των αναπτυξιακών μας στρατηγικών. Προβάλλει, μεταξύ άλλων, τα επιτεύγματα της εγχώριας και ξένης επιχειρηματικής δραστηριότητας και συμβάλλει καταλυτικά στην ανάπτυξη και επέκταση των διεθνών εμπορικών σχέσεων του τόπου μας. Αναδεικνύει τον ρόλο της χώρας μας ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου και καταδεικνύει τον δυναμισμό και την προσαρμοστικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων στο νέο διεθνές ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον και στους οικονομικούς κλυδωνισμούς και αναταράξεις από την κρίση που ταλανίζει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής σε θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο, τη βιομηχανία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις επενδύσεις και την προστασία του καταναλωτή, παρακολουθεί τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις και ενεργεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλλουν θετικά στην παραπέρα ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και του επιπέδου διαβίωσης του κυπριακού λαού στο σύνολό του.

Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνω τον εμποροβιομηχανικό κόσμο ότι το Υπουργείο μας θα συνεχίσει να στηρίζει και να έρχεται αρωγός στις προσπάθειες μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων για ενίσχυση και ανάπτυξη του εμπορίου στην Κύπρο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της φετινής έκθεσης, για το έργο που επιτελούν.

Εύχομαι, τέλος, στους ξένους και Κύπριους εκθέτες κάθε πρόοδο και επιτυχία.