20/5/11

* Ομιλία του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio


Ομιλία του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη
στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Φίλες και Φίλοι,



Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο ενθουσιασμός σας μας δίνει δύναμη!

Δύναμη νίκης!

Νίκης των ιδεών και των προτάσεών μας!

Ιδέες και προτάσεις που ανοίγουν νέους δρόμους για την Κύπρο!

Την Κυριακή η Κύπρος γυρίζει σελίδα!

Αλλάζει πολιτική!

Με όλους μας στην πρώτη γραμμή!

Φίλες και Φίλοι,

Εδώ και πολλούς μήνες έχουμε ξεκινήσει μία πορεία προς την κοινωνία και ένα διάλογο με τους πολίτες. Ακούσαμε τις απόψεις τους. Καταλάβαμε τις αγωνίες τους. Καταγράψαμε τις προτάσεις τους. Διαμορφώσαμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα για το πως μπορεί η πατρίδα μας να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της. Ένα σχέδιο κατά τομέα που είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε αναλυτικά κατά την προεκλογική περίοδο στον κυπριακό λαό.

Το μήνυμα που πήραμε από τους πολίτες είναι ότι χρειάζεται μία άλλη πολιτική. Που να δίνει χειροπιαστές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Που να δίνει προοπτική για τον τόπο.

Υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας προχωρήσαμε σε μια σειρά αποφάσεων που συνοψίζονται ως εξής:

1) Ανοίξαμε το κόμμα στους πολίτες μέσα από καταστατικές τροποποιήσεις που προβλέπουν:

· Το θεσμό των φίλων του Δημοκρατικού Συναγερμού, που αποκτούν δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του Προέδρου και της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος.

· Την παραχώρηση της δυνατότητας σε πολίτες να ζητήσουν την εγγραφή και συζήτηση στα συλλογικά όργανα του Κόμματος θεμάτων ευρύτερου ενδιαφέροντος.

· Τη δυνατότητα δημόσιας διαβούλευσης μέσω της συμμετοχής μη-κυβερνητικών οργανώσεων ή άλλων οργανωμένων συνόλων σε συνεδριάσεις των συλλογικών μας οργάνων.

2) Καταθέσαμε το όραμά μας για την Κύπρο του 2020. Το όραμα αυτό περιλαμβάνει την πρότασή μας για ένα νέο μοντέλο κράτους.

3) Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καταθέσαμε συγκροτημένες και ολοκληρωμένες θέσεις για όλα τα μεγάλα προβλήματα της Κύπρου.

Κυρίες και Κύριοι,

Όλοι καταλαβαίνουμε και βιώνουμε μία δυσάρεστη πραγματικότητα. Η Κύπρος κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Αυτή είναι δυστυχώς η διαπίστωση που κάνει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Στις βουλευτικές εκλογές καλούμαστε να αποφασίσουμε για το μέλλον μας.

Στο εθνικό ζήτημα τα πράγματα είναι στάσιμα και δεν υπάρχει στρατηγική. Η δική μας προσέγγιση είναι σαφής. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις στο Κυπριακό. Εμμένουμε σε αυτές που είναι αποτέλεσμα ομόφωνων συνεδριακών αποφάσεων. Είναι θέσεις ευθύνης μιας παράταξης που από την ίδρυση της έθεσε την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας ως τον ύψιστο πολιτικό της στόχο. Ένα στόχο που υπηρετήσαμε με συνέπεια και εξακολουθούμε να υπηρετούμε με την προσήλωση μας στην νηφάλια πολιτική σκέψη, στον πατριωτικό ορθολογισμό και το διεκδικητικό ρεαλισμό.

Αυτές τις ξεκάθαρες θέσεις ανέπτυξα και παρουσίασα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 24 Φεβρουαρίου 2011. Είναι οι ίδιες θέσεις που καταθέσαμε ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου το Σεπτέμβρη του 2009 και τον Απρίλη του 2010. Και συνεπώς ας μην προσποιούνται κάποιοι είτε πως δεν τις γνωρίζουν είτε πως δεν τις κατανοούν.

Αντιλαμβάνομαι γιατί δυσκολεύονται. Γιατί μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν αυτό που πάντα τους ενοχλούσε. Την ενεργό εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ενεργότερη ακόμα εμπλοκή της Κύπρου σε όλο το φάσμα των πυλώνων και πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δυστυχώς επέλεξε το δρόμο της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, να συνειδητοποιήσει πως για να φτάσουμε σε μία βιώσιμη και λειτουργική λύση χρειάζονται οι πλάτες όλων. Και πως η δύναμη της ενότητας είναι πολλαπλάσια της μονοκομματικής ιδεοληψίας και προσέγγισης.

Κυρίες και Κύριοι,

Η σιγουριά που κάποτε νοιώθαμε για την οικονομία μας, έχει γίνει ανασφάλεια. Ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση δεν λαμβάνει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα στην οικονομία και δεν διαθέτει πρόταση ανάπτυξης που τόσο χρειάζεται σήμερα η Κύπρος.

Μεγάλα κοινωνικά προβλήματα παραμένουν άλυτα και διαρκώς επιδεινώνονται.

Έχουμε ανάγκη από τολμηρές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να μπορέσει το κράτος να γίνει στήριγμα της κοινωνίας και όχι εμπόδιο.

Οι σημαντικές αυτές προκλήσεις επιβάλλουν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας!

Διότι αυτός είναι ο δρόμος για να πετύχουμε περισσότερα!

Γιατί οι πολίτες δικαιούνται περισσότερα!

Γιατί η Κύπρος αξίζει περισσότερα!

Γιατί μια Ευρωπαϊκή Κύπρος χρειάζεται σύγχρονες πολιτικές προτάσεις και όχι προτάσεις από το παρελθόν.

Κυρίες και Κύριοι,

Η κυβέρνηση αυτή είναι άτολμη. Απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις. Δεν τολμά. Σε όλα τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα. Από την οικονομία έως το κυπριακό. Από την ανεργία ως την ακρίβεια. Από τη μετανάστευση ως την εγκληματικότητα. Από την υγεία έως την παιδεία. Από το πολιτισμό και τον αθλητισμό ως το περιβάλλον. Από την άμυνα ως τη στρατιωτική θητεία. Από τη λειτουργία των θεσμών ως την αξιοκρατία.

Το διάστημα που πέρασε παρουσιάσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για όλα αυτά τα θέματα. Αν εφάρμοζαν έστω και μέρος των προτάσεών μας, θα αντιμετωπίζαμε πολλά από τα σημερινά αδιέξοδα.

Οι δύσκολοι καιροί φίλες και φίλοι απαιτούν από την όποια κυβέρνηση, να δίνει λύσεις στα προβλήματα. Και ένα από τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζουμε είναι η οικονομία.

Δυστυχώς και εδώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση.

Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τη σημερινή Κυβέρνηση. Σύγχυση σε όλους τους τομείς.

Όλοι ξέρουμε πως η μεγάλη δύναμη στήριξης της κοινωνίας μας, μετά το 1974, ήταν πάντα η οικονομία. Όμως η δύναμη αυτή φθείρεται μέρα με τη μέρα. Η κυβέρνηση δεν έχει πυξίδα. Ένας συνδυασμός δογματισμού, απραξίας και απουσίας τόλμης έχουν οδηγήσει τα πράγματα στη σημερινή πραγματικότητα.

Και ποιά είναι η πραγματικότητα αυτή;

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Κύπριος πολίτης νοιώθει μεγάλη ανασφάλεια για το δικό του μέλλον και το μέλλον των παιδιών του.

Η πραγματικότητα είναι ότι καθημερινά χάνονται θέσεις εργασίας και κλείνουν επιχειρήσεις.

Η πραγματικότητα είναι ότι το Φεβρουάριο του 2008 οι άνεργοι ήταν 13.280. Τώρα είναι 29.800. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 124%.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ακρίβεια καλπάζει.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι σπατάλες και τα ελλείμματα του δημοσίου τομέα μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα.

Η πραγματικότητα είναι ότι μία οικονομικά αδύναμη Κύπρος αποδυναμώνεται και στη διαπραγμάτευση για το εθνικό. Διπλωματικά γινόμαστε όλο και πιο ανίσχυροι.

Η πραγματικότητα μας οδηγεί σε μία αναγκαιότητα.

Να αλλάξουμε πορεία!

Αυτή την αλλαγή πορείας δεν μπορούμε να την πετύχουμε χωρίς τη δική σας στήριξη!

Τη δική σας συμμετοχή!

Το δικό σας αγώνα!

Μαζί θα αλλάξουμε πορεία, αν ενώσουμε δυνάμεις!

Μόνο έτσι θα κερδίσουμε την Κύπρο που μας αξίζει!

Φίλες και Φίλοι,

Αυτό που μας αξίζει είναι η Κύπρος της ανάπτυξης. Όχι η Κύπρος της ανεργίας.

Και για να έχουμε ανάπτυξη υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Επενδύσεις και μόνο επενδύσεις. Έτσι τονώνονται οι επιχειρήσεις και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

Αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη πρέπει να είναι ο ιδιωτικός τομέας. Ένα σύγχρονο κράτος δεν μπορεί να παριστάνει τον επιχειρηματία όπως πιστεύει η κυβέρνηση. Αυτά τα αναχρονιστικά μοντέλα και τα δόγματα που κάποιοι υιοθετούν στην κυβέρνηση, κατέρρευσαν.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα.

Τί έχουν κάνει για να φέρουν νέες επενδύσεις στην Κύπρο;

Τί έχουν κάνει για να μην κλείνει η μία μικρομεσαία επιχείρηση πίσω από την άλλη;

Τί έχουν κάνει για να στηρίξουν τις Κυπριακές επιχειρήσεις και άρα και τους εργαζομένους σε αυτές;

Τί έχουν κάνει για να αξιοποιήσουν Ευρωπαϊκούς πόρους;

Τί έχουν κάνει για να μην χάνονται ευκαιρίες για την Κυπριακή οικονομία;

Τί έχουν κάνει για να βοηθήσουν την Κυπριακή κοινωνία και τους ανθρώπους που μένουν χωρίς δουλειά;

Τί έχουν κάνει για να στηρίξουν τους νέους ανθρώπους στα όνειρά τους;

Την απάντηση δεν θα σας τη δώσω εγώ.

Θα τη δώσετε εσείς!

Θα τη δώσουν οι πολίτες!

Στις 22 του Μάη η κυβέρνηση θα πάρει την απάντησή της από την κοινωνία!

Φίλες και Φίλοι,

Η Κύπρος στις 22 του Μάη, με τη δική σας συμμετοχή, αλλάζει σελίδα. Και για να γίνει αυτό με επιτυχία, χρειαζόμαστε ένα κράτος που να μπορεί να στηρίξει τις αλλαγές. Με δυο λόγια χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό κράτος.

Το σημερινό μοντέλο ότι είχε να δωσε﷽﷽﷽﷽﷽ριχθώσει το έδωσε. Στο δημόσιο τομέα, οι σπατάλες είναι μεγάλες. Πρέπει να μπει επιτέλους μία τάξη. Ο Κύπριος φορολογούμενος φορτώνεται όλο και περισσότερους φόρους για τη συντήρηση ενός αναποτελεσματικού και αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα. Που αντί να αποτελεί δύναμη κοινωνικής συνοχής, είναι φορτίο για την οικονομία και τους πολίτες.

Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο κράτους, ευέλικτο και φιλικό που θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη. Αυτό το κράτος θα αξιοποιήσει καλύτερα και τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους. Θα αναδείξει τις ικανότητές τους.

Θέλω στο σημείο αυτό να απευθυνθώ στους δημοσίους υπαλλήλους. Στην πορεία για να δημιουργήσουμε το νέο μοντέλο κράτους είμαστε συνεργάτες. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και μαζί θα δώσουμε λύσεις. Από κοινού θα χτίσουμε ένα κράτος που υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και αναδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς σας.

Κυρίες και Κύριοι,

Ένα σύγχρονο κράτος στέκεται δίπλα στον πολίτη. Δεν βάζει εμπόδια στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η Κύπρος σήμερα έχει ανάγκη από ένα κράτος:

§ Νοικοκυρεμένο, που δεν ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει.

§ Παραγωγικό, που υιοθετεί και εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους διοίκησης. Που δεν είναι γραφειοκρατικό. Που εφαρμόζει νέες τεχνολογίες και προσφέρει κίνητρα για την αύξηση της παραγωγικότητας.

§ Χρειαζόμαστε ένα κράτος διαφάνειας. Που να σέβεται τους κανόνες χρηστής διοίκησης. Με αποτελεσματικές και αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες καθώς και μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση, με προσδιορισμένες και ευρύτερες αρμοδιότητες.

§ Χρειαζόμαστε ένα κράτος αξιοκρατικό. Που να αντικρίζει τους πολίτες στη βάση της αξίας των δικαιωμάτων και των αναγκών τους και όχι στη βάση των κομματικών προσβάσεων και γνωριμιών τους.

§ Χρειαζόμαστε ένα κράτος επιτελικό και εποπτικό, που διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ελέγχει την ορθή τήρηση των κανόνων της αγοράς, ώστε να διασφαλίζεται ένας ελεύθερος και υγιής ανταγωνισμός.

§ Χρειαζόμαστε ένα κράτος κοινωνικά ευαίσθητο. Που επικεντρώνει το ρόλο του σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας και στον πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Και ταυτόχρονα προάγει αποτελεσματικές πολιτικές για τον περιορισμό της φτώχειας και φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού γενικότερα.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: χρειαζόμαστε σήμερα ένα κράτος που δυστυχώς δεν έχουμε!

Ένα κράτος που να νοιάζεται για τους πολίτες και όχι για τους αξιωματούχους τους κόμματος και τους γραφειοκράτες!

Φίλες και Φίλοι,

Η Κύπρος χρειάζεται διέξοδο!

Αυτό το δρόμο μπορούν να ανοίξουν μόνο οι πολίτες!

Όλοι μας οφείλουμε να στείλουμε ισχυρό μήνυμα!

Και τότε, θέλει δεν θέλει η κυβέρνηση, θα το λάβει!

Αλλά η Κυβερνητική σύγχυση δεν τελειώνει εδώ. Σύγχυση επικρατεί και στο Κυπριακό. Ξεκίνησαν με την υπόσχεση ότι θα το λύσουν με το σύντροφο Ταλάτ και σήμερα, αντί να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να κάνουν την αυτοκριτική τους, έφτασαν το λάθος τους στα άκρα!

Προτιμούν λένε για Πρόεδρο ένα αριστερό Τ/κ από ένα δεξιό Ε/κ.

Ε λοιπόν εμείς τους απαντάμε: ας προτιμούν ότι θέλουν!

Ο κυπριακός λαός θα τους κρίνει και θα τους απαντήσει την Κυριακή.

Όμως στη διαίρεση του βορρά-νότου που θέλει να μας επιβάλλει το βαθύ κράτος της Τουρκίας, δεν τους δίνουμε το δικαίωμα να προσθέσουν και νέες διαιρέσεις.

Δεν θα διαιρέσουν την πατρίδα μας, σε αριστερή και δεξιά Κύπρο, για να συγκαλύψουν τις αποτυχίες τους!

Μπορεί για αυτούς η καταγωγή, η γλώσσα και η θρησκεία μας, να αποτελούν δευτερεύον χαρακτηριστικό της ταυτότητας τους. Δικαίωμα τους!

Αλλά θα πρέπει να πούμε στην ηγεσία του ΑΚΕΛ ότι είναι ανιστόρητοι. Και τούτο γιατί:

Σ’ αυτή τη γη, στην Κυπριακή γη, δεν τους έσπειρε αυτούς η Αριστερά και όλους τους άλλους η Δεξιά. Όλους μας έσπειρε ο Ελληνισμός!

Επιτέλους ας συνέλθουν και ας μην παριστάνουν τους τιμητές!

Φίλες και Φίλοι,

Οι εκλογές αυτές είναι εκλογές μηνυμάτων. Δεν είναι εκλογές εξουσίας. Τούτo όμως δεν τις κάνει λιγότερο σημαντικές. Αντίθετα. Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα επιλέξουν μία νέα πορεία για την Κύπρο. Γιατί αν δεν αλλάξουμε πορεία μας περιμένουν αδιέξοδα. Στην οικονομία. Στο Κυπριακό. Στην κοινωνία. Βρισκόμαστε σε τέλμα, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό. Η ανασφάλεια μεγαλώνει.

Γι΄ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε!

Όλες και όλοι μαζί!

Να αλλάξουμε πορεία!

Με το Δημοκρατικό Συναγερμό, στην πρωτοπορία!

Στην πρωτοπορία για αλλαγή πολιτικής!

Στην πρωτοπορία για οικονομική ανάπτυξη!

Στην πρωτοπορία ώστε με ενότητα να πετύχουμε μία δίκαιη λύση στο εθνικό θέμα!

Στην πρωτοπορία για ένα νέο μοντέλο κράτους!

Στην πρωτοπορία για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας!

Στην πρωτοπορία για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα!

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ήταν πάντα πρωταγωνιστής στις πιο σημαντικές στιγμές της πατρίδας μας!

Και σε αυτές τις εκλογές θα είμαστε πάλι πρωταγωνιστές!

Κυρίες και Κύριοι,

Οι εκλογές αυτές είναι την ίδια ώρα και εκλογές συμμετοχής. Όχι αποχής. Γνωρίζω ότι πολλοί συμπολίτες μας είναι απογοητευμένοι από το χώρο της πολιτικής. Επιλέγουν την αδιαφορία γιατί δεν πιστεύουν ότι μπορούμε να αλλάξουμε και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Καταλαβαίνω ότι η πολιτική με τον τρόπο που ασκείται σήμερα έχει πικράνει πολλούς. Και ειδικά τους νέους.

Όταν ο νέος έχει απέναντί του την απειλή της ανεργίας και το μέλλον του είναι αβέβαιο, περιμένει λύσεις και ουσιαστικές προτάσεις. Απαιτεί οι προτάσεις αυτές να γίνουν πράξη. Να τολμήσει επιτέλους ο χώρος της πολιτικής να κάνει τις αλλαγές εκείνες που να διασφαλίζουν προοπτική. Προοπτική για όλους μας και κυρίως για τις νέες γενιές.

Θετικές προοπτικές για την πατρίδα σου δημιουργείς, όταν εσύ ο ίδιος μπαίνεις στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις.

Μόνο με την ψήφο όλων μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές!

Η ψήφος συμμετοχής είναι δύναμη αλλαγής!

Αντίθετα, η αδιαφορία και η παθητικότητα της αποχής συντηρεί τη στασιμότητα και το τέλμα.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, θα τα αλλάξουμε ψηφίζοντας!

Φίλες και Φίλοι,

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές έχoυμε την ευθύνη απέναντι στην παράταξη αλλά και απέναντι στον τόπο, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να αγωνιστούμε και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής πολιτικής.

Ένας θεσμικά ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός στη Βουλή, μπορεί να ασκήσει πιο αποτελεσματικό έλεγχο και πίεση στην κυβέρνηση.

Αυτό είναι το νόημα της ψήφου σας στο Δημοκρατικό Συναγερμό! Εσείς θα μας δώσετε τη δύναμη για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας.

Εσείς, μόνο εσείς οι πολίτες της Κύπρου μπορείτε να ταρακουνήσετε το αυτάρεσκο σύστημα της Κυβέρνησης Χριστόφια.

Κάντε το λοιπόν!

Ταρακουνήστε τους!

Μόνο έτσι θα αφήσουμε πίσω μας τους κινδύνους και θα αδράξουμε τις ευκαιρίες.

Τις ευκαιρίες θα κερδίσουμε μόνο αν οι πολίτες πάρουν το μέλλον της Κύπρου στα χέρια τους!

Ο τόπος έχει ανάγκη όλες τις δυνάμεις, απ' όλους τους πολίτες. Η δύναμη της συλλογικότητας είναι πολλαπλάσια από τη δύναμη της ατομικότητας. Και αυτό είναι αναγκαίο να γίνει σε όλους τους τομείς.

Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Η πατρίδα μας έχει ζήσει τις συνέπειες του διχασμού. Και αντί να διδαχθούμε από τα λάθη που μας οδήγησαν στην καταστροφή, κάποιοι επιμένουν να επιλέγουν τις αχρείαστες συγκρούσεις που αφορούν στο παρελθόν. Αυτή είναι δυστυχώς η μοίρα όσων στερούνται οράματος. Που αντί να επικεντρώνουν τις πολιτικές τους στο παρόν και στο μέλλον της πατρίδας μας, παραμένουν προσκολλημένοι αναπολώντας με νοσταλγία το παρελθόν.

Οι πολίτες που ζουν και βιώνουν τα καθημερινά προβλήματα δεν ενδιαφέρονται να ακούν γι’ αυτά που μας χώρισαν και αφορούν το χθες. Δεν ενδιαφέρονται για τα μικρά και ασήμαντα που ναρκοθετούν τα σημαντικά και μεγάλα. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε, θα εξελιχθούμε, θα είμαστε ουσιαστικά χρήσιμοι στον τόπο μας. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε τις ευκαιρίες.

Αυτό ζητά ο Κύπριος πολίτης!

Αυτό ζητούν τα στελέχη και οι οπαδοί μας!

Αυτό απαιτούν οι νέοι και οι νέες μας!

Αυτό σημαίνει μία νέα πορεία για την Κύπρο!

Μία πορεία αλλαγής!

Με το Δημοκρατικό Συναγερμό στην πρωτοπορία!

Σας ευχαριστώ.