16/5/11

Εκδήλωση του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

16/05/2011





Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού διοργάνωσε σήμερα, στη Λευκωσία, ειδική εκδήλωση κατά την οποία ανακοινώθηκαν τα ονόματα των γυναικών – νέων επιχειρηματιών που εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο Σχέδιο της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (2η Προκήρυξη), το οποίο συγχρηματοδοτείται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά την εκδήλωση, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης, αφού απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, (βλ. σημερινό ανακοινωθέν αρ. 1) προχώρησε να συγχαρεί προσωπικά τις 74 νέες επιχειρηματίες που εντάχθηκαν στο Σχέδιο και να τους παραδώσει τις επιστολές με τις εγκριτικές αποφάσεις. Παράλληλα, τις διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα βρίσκεται στο πλευρό τους, προσφέροντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια και συμβουλή για να αποπερατώσουν επιτυχώς το επενδυτικό τους έργο και να προσφέρουν τα προϊόντα και υπηρεσίες τους στην αγορά.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού κ. Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα κονδύλια που έχει στη διάθεσή της η Κύπρος από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ κατά την περίοδο 2007 – 2013, καθώς και τις δράσεις και Σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν από αυτά. Κάλεσε δε τις νέες επιχειρηματίες να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους έργα το συντομότερο, για να εξασφαλίσουν τη δημόσια χρηματοδότηση που τους έχει εγκριθεί.

Το συνολικό ποσό που θα παραχωρηθεί, υπό μορφή μη επιστρεπτέας χορηγίας, στις 74 γυναίκες που εντάχθηκαν στο Σχέδιο, θα φθάσει τα €2,8 εκ. περίπου και με την πλήρη υλοποίηση των έργων τους, το αργότερο σε δύο χρόνια, θα δημιουργηθούν 221 νέες θέσεις εργασίας, από τις οποίες οι 114 προορίζονται για επιστημονικό προσωπικό.