11/4/11

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

11/04/2011

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι ο Γλαύκος Κληρίδης σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις διόρισε υπηρεσιακούς υπουργούς. Ο κ. Αναστασιάδης επιμελώς απέφυγε όμως να ξεκαθαρίσει σε ποιες εκλογές διορίστηκαν οι υπηρεσιακοί υπουργοί, επειδή επρόκειτο για προεδρικές και όχι βουλευτικές εκλογές.



Ο κ. Αναστασιάδης προφανώς «ξέχασε» ότι οι υπουργοί του ΔΗΣΥ ενεργά αναμιγνύονταν στις βουλευτικές εκλογές. Για να φρεσκάρουμε λίγο τις μνήμες, θα υπενθυμίσουμε τι δήλωνε παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2001, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών, που είναι ο αρμόδιος υπουργός για τις εκλογές, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, κατά τη διάρκεια μάλιστα της εκτέλεσης των υπηρεσιακών του καθηκόντων εγκαινιάζοντας τα προσωρινά γραφεία του Δήμου Λύσης.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο Συναγερμός έχει τις προϋποθέσεις και δυνατότητες να είναι και πάλι το πρώτο κόμμα. Αυτή είναι η προτεραιότητα όλων μας και αυτή πρέπει να είναι η πρωταρχική επιδίωξη και του κ. Αναστασιάδη και όλων των άλλων στελεχών».

Τότε βέβαια ο κ. Αναστασιάδης δεν είχε πρόβλημα με την ανάμειξη της Κυβέρνησης στις εκλογές, ούτε και ζητούσε υπηρεσιακούς υπουργούς.