29/4/11

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου
29/04/2011
Το Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου είναι ένα από τα πολλά έργα που έχει να επιδείξει αυτή τη Κυβέρνηση, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τα εγκαίνια του Αλιευτικού Καταφυγίου Ζυγίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «στη θέα αυτού του χώρου προκαλούνται αισθήματα συγκίνησης και χαράς, ενώ είναι και μία απάντηση, στην πράξη όχι στα λόγια, αν κάνει έργο αυτή η Κυβέρνηση ή αν κάθεται με χέρια σταυρωμένα. Αυτό φάνηκε και χθες, θα φανεί και την ερχόμενη εβδομάδα και τις ερχόμενες εβδομάδες.

Εγκαινιάζουμε έργα ανάπτυξης τα οποία στοχεύουν στην καλυτέρευση της ζωής και των συνθηκών δουλειάς του απλού ανθρώπου. Αυτό το καταφύγιο, πέραν από την ομορφιά του, έχει ασφαλώς και αξία χρήσης τεράστια για τους ανθρώπους του κάματου που βγάζουν το ψωμί τους αλμυρό όπως λέμε, μέσα από τη θάλασσα.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι έχουν συμβάλει στη δημιουργία αυτού του έργου. Είναι η Μαρία Δαμανάκη εδώ που, χωρίς τη βοήθεια του χώρου που εποπτεύει και είναι επικεφαλής δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα, με τη συμβολή βέβαια και της Κυπριακής Κυβέρνησης, ξεκινώντας από την προηγούμενη και ολοκληρώνοντας με αυτή την Κυβέρνηση».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Ηλιάδη, ο οποίος, όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας «από τότε που ανέλαβε, με εγρήγορση και φανατισμό θα έλεγα, εργάστηκε ούτως ώστε να είναι έτοιμο το καταφύγιο». Συνεχάρη, επίσης, τους κατοίκους της περιοχής, τον Πρόεδρο της κοινότητας, τους Προέδρους των γύρω κοινοτήτων, αλλά και τους ψαράδες.

Τέλος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι το Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου «είναι ένα από τα πολλά έργα το οποίο έχει να επιδείξει αυτή η Κυβέρνηση».

Από την πλευρά της η Επίτροπος της ΕΕ για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία κα Μαρία Δαμανάκη, η οποία μαζί με τον Πρόεδρο Χριστόφια τέλεσαν τα εγκαίνια του Καταφυγίου, δήλωσε ότι το Αλιευτικό καταφύγιο «είναι ένα πολύ ωραίο έργο, πολύ ουσιαστικό, πολύ χρήσιμο για τους ψαράδες, για την προστασία των ψαριών και της θάλασσας μας και σηματοδοτεί τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Ευρώπη είναι εδώ με ένα καλό και δημιουργικό τρόπο».